Leonardo je krenuo: Prvi zadatak – Daglas Kosta

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 20:58

Novi sportski direktor PSŽ-a vraća se na italijansko tržište

Dobrih igrača nikad dosta – sledeći je Daglas Kosta.

Možda bi Pari Sen Žermenu bilo korisnije ako bi osnaži odbranu, mada i na tom razbiju radi Naser al Kelaifi, pošto ime Matijsa de Lihta sve češće odzvanja na Parku prnčeva, ali Sveci onako zagovaraju ofanzivni fudbal, a za tako nešto potrebni su brzi i sa loptom vešti fudbaleri, sposobni da nemeste ili postignu gol.

Izabrane vesti

Takvog jednog pikirali su u Juventusu. Povratnik na funkciju sportskog direktora, Brazilac Leonardo, već je očeo da razrađuje taktiku koja bi trebalo da rezultira dolaskom njegovog zemljaka u Francusku. U tu svrhu već se sreo sa Kostinim agentima i predočio im želju da dovede fudbalera koji je dve sezone proveo u Torinu, ali nije uspeo da se nametne kao siguran član startnih 11 i zato razmišlja da promeni sredinu. Na ruku mu idu i nagoveštaji da mu novi trener Mauricio Sari ne bi pravio probleme i dozvolio bi mu odlazak, međutim, to je tek prvi u nizu koraka koje valja ispuniti pre prelaska u PSŽ.

Drugi je da zeleno svetlo upale čelnici Stare dame, mada se prema tvrdanja italijanskih medija ne očekuje da budu pohlepni, već će gledati samo da izvuku 40.000.000 evra uloženih u Kostin potpis kad je dolazio iz Bajerna. Treći podrazumeva platu, za koju Daglas očekuje da bude veća nego u Torinu, gde zarađuje 6.000.000 evra po sezoni.

Naravno, Parižani to mogu da plate i da pojačaju i zato stižu pozitivni signali sa svih strana da bi posao brzo mogao da se realizuje. Mediji u Francuskoj podsećaju i na činjenicu da je tokom prvog mandata Leonardo bio izuzetno uspešan u dovođenju igrača iz Serije A, o čemu svedoče potpisi Ibrahimovića, Kavanija, Tijaga Silva, Tijaga Mote, Veratija, Lavecija, Sigurua... Možda je sledeći baš Daglas Kosta.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara