Foto: Starsport
Foto: Starsport

Leonardo pojačao brazilskog niželigaša

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 17:25

Nekadašnji napadač Partizana se vratio u domovinu

Leonardo, brazilski ofanzivac koji je u dresu Partizana ostavio zapažen trag, nakon decenije provedene u inostranstvu vratio se u domovinu.

Golgeter koji je od leta 2016. do leta 2017. godine u crno-belom dresu postigao 27 pogodaka promovisan je kao novi igrač niželigaša Maringe. Tim koji se takmiči u regionalnom šampionatu Paranaense je 17. zimski novajlija, a neposredno nakon njegovog parafa promovisano je i 18. pojačanje.

Izabrane vesti

Igrač kojem je istekao ugovor sa Šababom iz Dubaija osim za Partizan igrao je i za Metalurg, Gabalu, Anži, Al Ahli i Al Vahdu, a osim crno-bele publike koja će ga pamtiti kao deo ubojitog dvojca (uz Uroša Đurđevića) najzaslužnijeg za osvajanje duple krune, zapamćen će ostati i u Abu Dabiju gde je u dresu Al Vahde na 27 utakmica postigao 22 gola uz 11 asistencija, Po povratku u domovinu 29-godišnji gudbaler istakao je zadovoljstvo.

"Odabrao sam Maringu i povratak u Brazil iz nekoliko razloga, prvo zato što sam blizak sa svojom porodicom, koja je iz Andire, drugo zato što sam upoznat sa projektom kluba, poznajem ljude koji su ovde i želim da pomognem, da budem deo rasta Maringe, i treće jer ovde postoje fantastični uslovi za trening i oporavak. Klub je sastavio veoma kvalifikovan tim za ovu sezonu i siguran sam da ćemo ostvariti početne ciljeve, a to je da se Maringa plasira na nacionalnu scenu, a kasnije i da napadnemo trofej", rekao je Leonardo.

Optimizam nije skrivao ni predsednik Maringe Žoao Vitor Mazer.

"Leonardo je sportista sa odličnim karakteristikama, veoma bogatim međunarodnim i sa inostranim ponudama. Jedino ga je bilo moguće dovesti ga, jer je razumeo projekat, shvatio je našu ideju i danas smo u prilici da mu omogućimo da se vrati u Brazil. Veoma verujemo u Leonarda i siguran sam da će nam pomoći da postignemo velike stvari u šampionatu Paranaaensea“, objasnio je prvi čovek kluba.


tagovi

LeonardoBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara