Luis Fernando Suarez (©AFP)
Luis Fernando Suarez (©AFP)

Leopardi na popravnom protiv Patriotasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 23:20

Strateg domaćina, posle prvog poraza na klupi Bukaramange, želi da se ekspresno vrati na željeni kolosek

Nakon poraza 2:1 u Bogoti protiv Miljonariosa Bukaramanga će na svom terenu, protiv Patriotasa, u okviru 17. kola kolumbijske Aperture (01.00), pokušati da popravi utaisak i to protiv tima koji je u prethodnih sedam kola osvojio samo tri boda.

Leopardi su u aktuelnoj sezoni se pokazali u potpuno različitim svetlima na domaćem terenu i na strani, te će niz dobrih rezultata na stadionu Alfonso Lopez pokušati da nastave protiv jednog og klubova koji je uz Pereiru i Petroleru pokazao ubedljivo najmanje tokom aktuelne sezone.

Izabrane vesti

Eventualna pobeda izabranicima Luisa Fernanda Suareza donela bi i povratak u trku za osmo mesto i plej-of, a strateg Bukaramange svestan je da će njegov tim morati da izgleda znatno bolje nego u prethodnom kolu ukoliko želi da ispuni cilj.

"Moramo da imamo više samopouzdanja sa loptom, to nije problem od danas već odavno. Moramo da tražimo poboljšanje, i napredak. Volim da imamo loptu, ali ne želim samo jalov posed. Kada tim napravi pet dodavanja zaredom to izgleda dobro, ne treba da izgorimo u želji da prebrzo stignemo do gola. Ponekad igramo prebrzo i utisak je da treba da smo smireniji", rekao je Luis Fernando Suarez, koji je u šest utakmica na čelu kluba zabeležio tri pobede, dva remija i jedan poraz.

Strateg domaćina istakao je da se u konkurenciju za sastav vratio Mihael Akosta koji se posle povrede glave u prošlom kolu vrlo brzo oporavio, a u timu će biti i Bruno Teliz, koji je odradio suspenziju.

Sa druge strane, gosti će osim sa kvalitetnim rivalom i lošom formom morati da se bore i sa traumom koju su doživeli na putu do Bukaramange kada ih je presrela grupa maskiranih vandala i oštetila im autobus, ono što bar delimično predstavlja utehu jeste da pukom srećom nije bilo povređenih među članovima ekspedicije Patriotasa.

Poslednji duel ovih timova na tlu Santandera prošle godine završen je 1:1, a remi su golovima potpisali Dijego Herazo i David Kastaneda. Aktuelni rivali odigrali su devet međusobnih duela, tri puta je slavio večerašnji domaćin, četiri puta je bilo nerešeno, a u dva duela je pobeda pripala Patriotasu.

KOLUMBIJA, APERTURA – 17. KOLO

Nedelja

Atletiko Nasional – Envigado 3:0 (1:0)

/Šakon 30, Duke 90+1, Andrade 90+2/

Miljonarios – Tolima 0:0

Amerika Kali – Ekidad 0:1 (0:1)

/Mantilja 44/

Ponedeljak

Čiko - Pasto 0:0

Junior - Agilas 0:0

Utorak

01.00: (1,87) Bukaramanga (3,25) Patriotas (4,20)

03.00: (1,97) Onse Kaldas (3,25) Jaguares de Kordoba (3,80)

Sreda

01.00: (3,10) Pereira (3,00) Independijente Medeljin (2,35)

03.00: (4,10) Petrolera (3,30) Santa Fe (1,88)



tagovi

Atletiko BukaramangaPatriotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara