Levandovski i Dejvis (©Reuters)
Levandovski i Dejvis (©Reuters)

Lepota gaženja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.05.20. | 20:34

Bajern je mašina koja melje rivale i oduševljava ljubitelje fudbala - 5:0

Ako postoji išta lepo u bukvalnom gaženju slabijeg protivnika, onda je to ovo što radi minhenski Bajern. Union, Ajntraht, Borusija Dortmund - pa Fortuna Dizeldorf. Bajern je po povratku na teren redom porušio čak četiri protivnika i sebe doveo na korak od osvajanja jubilarne 30. "salatare" u klupskoj istoriji. Večeras se bukvalno poigrao sa ekipom Uvea Reslera i sa pet golova u mreži je ispratio za Dizeldorf - 5:0 (3:0).

Ono što daje posebnu motivaciju navijačima minhenskog kluba u finišu ove čudne sezone jeste činjenica da je ekipa Hansija Flika prerasla konkurenciju u ovoj sezoni i da će uskoro moći u potpunosti da se posveti Ligi šampiona, gde joj se već sada može dodeliti uloga najozbiljnijeg favorita za osvajanje trofeja.

Izabrane vesti

Ekipa Hansija Flika je igrao na krilima velikog samopouzdanja posle pobede nad Dortmundom. Od samog starta je neumorno tražio pukotinu u protivničkoj odbrani, a najzaslužniji za odlično otvaranje utakmice bio je Benžamen Pavar. Desni bek Bavaraca, sa izuzetnim osećajem za prostor i pozicioniranje u protivničkom šesnaestercu, bio je najzaslužniji za prva dva pogotka svog tima. Prvo je u 15. minutu zakačio loptu koja je na putu ka mreži zakačila Matijasa Jorgensena, dok je 13 minuta kasnije bio najviši u skoku nakon perfektnog centaršuta Džošue Kimiha.

Pavar (©Reuters)

Ali kakva bi to bila Bajernova goleada bez učešća Roberta Levandovskog u njoj. Maestralni Poljak se u strelce prvi put upisao u 43. minutu, nakon dve majstorske pete, prvo Kimiha, a onda i povratne kiote Milera. Inače, kompletna akcija je krenula upravo petom Roberta Levandovskog. Zaista, trenutak za uživanje svih ljubitelja fudbala.

Gde je prva majstorija, tu je i druga. U akciji iz petog miunuta nastavka učestvovalo je nekoliko igrača domaćeg tima. Bio je tu Miler, pa Koman, Gnabri i na kraju Levandovski - majstorski!

Mora se napomenuti i da je primljenim golovima u ogromnoj meri kumovala i očajna odbrana Fortune. Iako su se gosti branili sa velikim brojem igrača, dozvovoljavali su da ih Bajernovi igrači prelaza kao od šale. Upravo je to u 52. minutu učinio Alfonso Dejvis, koji je provukao kroz četvoricu igrača gostiju i matirao bespomoćnog Florijana Kastenmajera.

Bajern se ovom pobedom odaljio na 10 bodova udaljenosti od drugoplasiranog Dortmunda, koji sutra gostuje Paderbornu. Fortuna je ostala na 16. mestu, sa svega dva boda više i utakmicom više od sve boljeg Verdera.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

Bajern - Fortuna Diseldorf 5:0 (3:0)

/Jorgensen 15ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Nedelja

15.30: (1,55) Menhengladbah (4,20) Union Berlin (6,00)

18.00: (7,75) Paderborn (5,00) Dortmund (1,38)

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara