Lester našao novog špica

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 10:27

Brendan Rodžers dovodi bivšeg pulena

Poslednje vesti sa Ostrva glase da je Lester našao novog špica za narednih nekoliko sezona.

Lisice imaju dogovor sa Odsonom Eduarom iz Seltika. On dolazi kao izričita želja trenera Brendana Rodžersa koji ga je trenirao u Seltiku i koji ga je u leto 2017. godine i doveo u Glazgov iz Pari Sen Žermena. 

Izabrane vesti

Francuski napadač je tada stigao na pozajmicu usred jake konkurencije na Parku prinčeva i ostavio solidan utisak, pa su ga Kelti godinu dana kasnije otkupili od Svetaca za 10.300.000 evra. Bila je to visoka suma za prilike u škotskom fudbalu i Rodžersov potez se našao pod lupom javnosti, ali je Eduar ubrzo razvejao sve sumnje. U prvoj sezoni kada ga je Seltik otkupio, Francuz je dao 23 gola, a u drugoj 29 na 47 utakmica i postao udarna igla kluba sa Seltik parka.

Još letos se Eduar našao na meti klubova poput Arsenala, Lidsa, Vest Hema, Aston Vile, zimus ga je tražio i Milan a na kraju je izgleda Lester pobedio u toj trci. Ostrvski mediji spekulišu da visina trasfera iznosi oko 15.000.00 funti i da Seltik neće imati zaradu na igraču. Naime, Pari Sen Žermen je prilikom prodaje Eduara škotskom klubu insistirao na klauzuli da mu pripadne 40 odsto obeštećenja od narednog transfera. S obzirom da je Eduarov aktuelni ugovor traje do leta 2022. godine, Lester nema drugog izbora osim da ga proda narednog leta kako kasnije ne bi u potpunosti ostao bez obeštećenja.

Francuski napadać će u Lesteru pojačati konkurenciju Džejmiju Vardiju koji je jedini klasični centarfor u ekipi dok ostatak ofanzivne linije čime Ajoze Perez, Keleči Ihenačo i Džengiz Under.


tagovi

Odson Eduarletnji prelazni rok 2021Seltik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara