Tami Abraham (©Reuters)
Tami Abraham (©Reuters)

Lester pronašao Vardijevog naslednika u Čelsiju?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 17:02

Lisice zainteresovane za Tamija Abrahama, u igri i Vest Hem

Tomas Tuhel ne veruje Tamiju Abrahamu. Najbolji strelac Čelsija (12 golova u svim takmičenjima) nije se našao na klupi za meč protiv Mančester Sitija u polufinalu FA kupa. Sve se glasnije priča o njegovom odlasku sa Stamford Bridža, a situaciju pomno prate Lester i Vest Hem.

18.30: (3.90) Čelsi (3.45) Mančester siti (2.00)

Izabrane vesti

Bio je Abraham kod Frenka Lamparda jedan od ključnih igrača Plavaca. Sa 18 pogodaka je minule takmičarske godine bio i najbolji strelac ekipe, ponovo nosi taj epitet u londonskom klubu, ali od dolaska Tuhela je pao u drugi plan. Mučio se i sa povredom, ali već neko vreme trenira normalno, pa je minule sedmice sedeo na klupi tokom mečeva sa Kristal Palasom u Premijer ligi i Portom u Ligi šampiona. Ipak, nije dobio priliku da izađe na teren.

Govorio je i ranije nemački stručnjak o njegovom statusu u ekipi, istakao da nikome neće činiti usluge i da Abraham neće dobiti minutažu samo kako bi zadržao šanse da se nađe u selekciji Gereta Sautgejta na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Ne mogu da donosim odluke na osnovu ličnih ciljeva igrača. Nije imao uticaj koji se od njega traži. Potom se povredio i izgubio priliku da se bori za mesto u ekipi. Nalazimo se u ključnom delu sezone, kada nije jednostavno vratiti u formu povređene igrače. Na Tamiju je da uradi sve u svojoj moći. Puno zahtevamo od njega, ali i on od samog sebe", izjavio je bivši trener Dortmunda i Pari Sen Žermena.

Zbog svega navedenog, čini se da se Abrahamovoj epizodi na Bridžu bliži kraj. Tome se nadaju u Lester i Vest Hemu, kako bi ga rado videli u svojim redovima od naredne sezone.

Lisice su produžile saradnju Kelečiju Iheanaču posle odličnih partija u poslednjih par meseci, ali i dalje traže napadača koji bi mogao da nasledi Džejmija Vardija. Iskusni napadač je ugovorom vezan za klub do leta 2023. godine, nema sumnje da će ga odraditi do kraja i pored činjenice da je u januaru napunio 34 godine, ali je utisak da mu je potrebna kvalitetna alternativa i igrač kojem bi uskoro mogao da preda ulogu udarne igle Lisica, s obzirom na visoke ambicije kluba sa King Pauer Stadiona. Čekićari su sa Dejvidom Mojesom visoko podigli lestvicu, bore se za mesto u Ligi šampiona, a posle prodaje Sebastijana Alea Ajaksu bacili su se u potragu za novom "devetkom" i igračem koji bi sa Mičelom Antonijom konkurisao za mesto u startnih 11. Abraham bi mogao da bude sjajno rešenje, ali borba sa Lesterom za njegov paraf neće biti nimalo laka.



tagovi

Tami EjbrahamTomas TuhelDžejmi Vardi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara