Lete pare Ostrvom: Totenhem predstavio drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 20:54

I devetog najskupljeg štopera ikada

Rekonstrukcija poslednje linije tima uveliko traje u Totenhemu. Već se novi sportski direktor kluba Fabio Paratiči rešio Džoa Harta, Paula Gazanige, Denija Rouza, pride na Tobiju Aldervejreldu i Huanu Fojtu zaradio blizu 30.000.000 evra, a kako je do nedavno istu ulogu obavljao u Juventusu, Paratiči je zamene pronašao u Italiji. I na gol-liniji i u srcu odbrane one su stigle iz istog kluba - Atalante. Pjerluiđi Golini kao podrška za kapitena Iga Ljorisa, Kristijan Romero da bude stub odbrane u godinama koje dolaze.

Sada i zvanično, pošto je londonski klub potvrdio kupovinu argentinskog defanzivca od Atalante. I plato joj ga papreno. Naime, svi evropski mediji saglasni su oko cifre koju će Totenhem uplatiti na račun kluba iz Bergama. A ona iznosi 55.000.000 evra - što je zapravo druga najskuplja kupovina u istoriji kluba, kojom je Totenhem Romera načinio devetim najskupljim štoperom u istoriji fudbala.

Izabrane vesti


I sve to samo dan ranije pošto je Mančester Siti kupovinom Džeka Griliša za 117.000.000 evra postavio novi rekord ostrvskog fudbala, odnosno nedelju dana pošto je Arsenal potpisao najskupljeg štopera u klupskoj istoriji (Ben Vajt - 58.500.000). I dok se klubovi iz ostalih zemalja, uključujući i one iz preostalih članova "Liga petice", Englezi se "gađaju" parama i od Premijer lige stvaraju nešto nalik najavljivanoj evropskoj Superligi.

No, vratimo se Romeru. Argentinac je u Atalantu stigao pre samo godinu dana kao pozajmljen igrač Juventusa, ali je klub iz Bergama posle odličnih igara ovog leta odlučio da ga otkupi za 16.000.000 evra. I preproda ga Juventusu za gotovo tri i po puta više novca. Romera je navodno Lionel Mesi želeo da vidi u Barseloni, međutim, jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala od sinoć je i zvanično napustio katalonski klub, pa je knjiga spala na jedno slovo. Na Totenhem, sa kojim je Romero potpisao petogodišnji ugovor.

Što se Atalante tiče, ona je zamenu ponovo pronašla u - Juventusu. Na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa stigao je Merih Demiral. O tom transferu opširnije možete čitati OVDE.



tagovi

Kristijan Romeroletnji prelazni rok 2021Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara