Valter Macari (Reuters)
Valter Macari (Reuters)

Lete trenerske glave po Seriji A, Kaljari ponudio 2.000.000 evra Macariju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 21:43

Verovatno će prihvatiti

Prošlo je tek treće kolo u novoj sezoni Serije A, a već su počele da lete trenerske glave. Nakon što je Verona danas smenila Euzebija Di Frančeska i na njegovo mesto dovela Igora Tudora, na isti korak se odlučio i Kaljari.

Klub sa Sardinije je smenio trenera Leonardo Sempličija posle samo jednog osvojenog boda u tri utakmice. Nekadašnji čudotovrac iz SPAL-a je prošle sezone uspeo da spasi Sarde posle lošeg perioda sa Di Frančeskom, ali je loše otvorio novu sezonu. Na startu je jedva izborio remi protiv Specije, potom doživeo ubeljiv poraz protiv Milana da bi kap koja je prelila čašu bio poraz na svom terenu od isto tako kritične Đenove (2:3). I to posle vođstva od 2:0! 

Izabrane vesti

Gazda Tomazo Đulini nije imao više strpljenja sa Semplićijem i zahvalio mu se na saradnji. Za tim koji u svojim redovima ima zvučna imena poput Dijega Godina, Naitana Nandeza, Žoao Pedra, Leonarda Pavoletija, Razvana Marina i koji je ovog leta doveo pojačanja poput Keite Baldea, Martina Kaseresa, Kevina Strotmana ili Dalberta, gazda Đulini je smatra da su ovo rezultati ispod svih očekivanja.

Zato je rešio da dovede i zvučno trenersko ime, pa je bogata ponuda otišla na adresu legendarnog Valtera Macarija. Bivši trener Intera, Napolija, Sampdorije i još nekih klubova je bez posla otkako je pre godinu i po dana dobio otkaz u Torinu.

Đulini mu je ponudio sjajnih 2.000.000 evra po sezoni za dve godine. To je daleko više od 800.000 evra koliko je godišnje zarađivao Semplići. Macari bi stao uz rame sa bolje plaćenim trenerima u ligi poput Stefana Piolija (Milan 2.000.000), Siniše Mihajlovića (Bolonja, 2.000.000) i Ivana Jurića (Torino, 2.000.000), a ispred njega bi bili samo Alegri, Murinjo, Inzagi, Sari, Spaleti i Gasperini.

Signali sa Apenina govore da će Macari najverovatnije prihvatiti ponudu sa Sardinije i da će posle godinu i po dana opet raditi u Seriji A.


tagovi

Leonardo Semplići Valter Macari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara