Randal Kolo Muani (©Reuters)
Randal Kolo Muani (©Reuters)

Letnja bomba Pari Sen Žermena i priprema za život posle Embapea – konačno Kolo Muani za 90.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 13:34

Ajntraht konačno pristao, mada se posao neće realizovati dok ne pronađe zamenu

Nekad Ibrahimović, Embape, Nejmar i Mesi, sve same megazvezde, ali kada taj eksperiment nije prošao, Pari Sen Žermen je, istina prinudno, okrenuo list. Ovog leta najveće letnje pojačanje Svetaca biće Randal Kolo Muani, reprezentativac Francuske, ali ne baš i igrač koga bi bilo ko svrstao ne u 10, nego u 30 najvećih imena današnjice.

Međutim, PSŽ nije imao izbora. Ovog je leta ostao bez Mesija, pa bez Nejmara, čini se da će zadržati Kilijana Embapea, ali izgleda najkasnije do sledećeg leta kada će on krenuti put madridskog Reala. Sveci su morali da reaguju, a ovo leto nije baš bilo idealno kad je u pitanju ponuda vrhunskih asova.

Izabrane vesti

Otud Kolo Muani, ima sjajnu sezonu iza sebe, 23 gola i 17 asistencija u Ajntrahtovom sredu, doduše većinu je upisao u Bundesligi i nemačkom Kupu gde se mreže tresu lakše nego u drugim takmičenjima.

Pa ipak, PSŽ, rekosmo već, nije imao previše prostora za manevar što je Ajntraht znalački iskoristio. Lagano je odbio ponude od 65.000.000 evra, plus specijalnu cenu za Uga Ekitikea i tražio okruglo 100.000.000, iako je veliko pitanje da li je Kolo Muani baš taj igrač.

Znaju to i u Parizu, pa se ovog pita nisu zaletali, ali će u Frankfurtu sigurno biti zadovoljni i sa 90.000.000 koliko su na kraju izboksovali. Od te sume 75.000.000 evra će dobiti fiksno, a još 15.000.000 je u bonusima, ali svejedno – preozbiljan posao Nemaca.

Kolo Muani se odavno dogovorio sa Francuzima, čak je i bojkotvao Ajntrahtove treninge ne bi li izdejstvovao transfer. Sada još samo da klub iz Frankfurta pronađe zamenu, videćemo da li Ekitikea ili nekoga drugog.

Sa ovih 90.000.000 PSŽ će dobaciti do sume od 344.500.000 evra utrošenih za pojačanja ovog leta – mada bonuse možda i ne isplati – jer se prethodno dobro istrošio na Manuelu Ugarteu, Usmanu Dembeleu, Lukasu Ernandezu, Bredliju Barsoli, Ekitikeovom otkupu, Kang-in Liju...

Mada je samim rastancima sa Mesijem i Nejmarom dobrano olakšao budžet, a pride je prodao El Šadila Bitšijabija, Maura Ikardija, Abdua Dijala, Leandra Paredesa...

Utisak je ipak da više nisu tako moćni?


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Randal Kolo Muani

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara