Ivan Perišić (Reuters)
Ivan Perišić (Reuters)

Letos nije bilo "vrime", a sada je izgleda došlo: Ivan Perišić pred vratima Poljuda!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 01:04

Pregovori u završnoj fazi, krčka se pozajmica do kraja sezone, tvrdi Fabricio Romano

Minulog leta, Hrvatska, ali naročito Dalmacija i Split bili su zagrejani za povratak Ivana Perišića u Hajduk, klub koji je pre skoro 20 godina napustio kao golobradi mladić, bez nastupa za prvi tim. Kada je italijanski transfer ekspert izvestio početkom jula o mogućem dolasku, odnosno povratku Perišića na Poljud, na Jadranu se samo čekalo da bomba ekslopdira. Ali detonacija se nije dogodila.

Ipak, ono što ne bi letos, deluje da će se obistiniti ove zime jer Fabricio Romano pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da su Totenhem i Hajduk u završnim pregovorima oko pozajmice Perišića do kraja sezone. Takođe, Perišiću ugovor sa Totenhemom ističe baš na leto, pa je realan scenario da i nakon pozajmice ostane u Hrvatskoj.

Izabrane vesti

Euforija je trenutno sigurno daleko manja nego pre šest meseci budući da se jedan od najvećih hrvatskih fudbalera u poslednjih desetak, petnaest godina, oporavlja od povrede prednjeg ukršetnog ligamenta i da je pitanje kada će, odnosno da li će moći da igra fudbal i pre kraja sezone. Ipak, sam povratak univerzalca koji 2. februara puni 35 godina, na Poljud, imao bi nemerljiv uticaj na svlačionicu i dodatno povećanje entuzijazma u šampionskoj trci u kojoj Hajduk trenutno prednjači.

Spreman je Perišić da se vrati u rodni grad, u jednom trenutku debituje za tim u kojem je fudbalski stasavao, te da pomogne Bilima da osvoje prvu titulu prvaka Hrvatske još od 2005. godine. Od tada traje Dinamova strahovlada koju je na kratko, 2016. godine prekinula Rijeka.

Prošle zime, nakon što su se Hrvati posle Bronzane medalje na Mundijalu vratili u domovinu, Perišić je na dočeku rekao: „Po titulu ćemo ići, rekao sam ubrzo, neću reći i koje godine. Nećete još dugo čekati moj povratak“, rekao je Perišić kojeg su dočekali transparenti s porukom „Ivane, vrime je“.

Izgleda da je konačno došlo vreme za povratak čoveka koji ima 129 utakmica za reprezentaciju, pehar Lige šampiona sa Bajernom, dve titule Bundeslige i šampionsku krunu Serije A sa Interom. Jasno je da je to čovek koji može da vrati šampionski mentalitet Hajduku. Bili su trenutno prvi na tabeli sa 41 bodom, šest više u odnosu na Rijeku od koje imaju meč više, a sedam više od Dinama koji je odigrao dve utakmice manje.


tagovi

Hajduk SplitTotenhemIvan PerišićZimski prelazni rok 2024ex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara