FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Letos odbio 40.000.000 od Saudijaca, sada nagrađen za vernost novim ugovorom

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 17:34

Uprkos promenljivim rezultatima u poslednje vreme Fulam vidi Portugalca kao dugoročno rešenje

Oduševio je čitav fudbalski svet Marko Silva početkom jula kada je odbio ponudu Al Hilala vrednu 40.000.000 dolara za dve godine. Gotovo niko iz Evrope, što među igračima, što među trenerima nije imao toliko hrabrosti u prethodnim mesecima da ostane u svojim klubovima, u situacijama kada su dobijali basnoslovne ponude s Bliskog istoka.

Jedan od retkih koji je uspeo da odoli privlačnosti petrodolara bio je upravo 46-godišnji Portugalac. Sada je za vernost nagrađen novim ugovorom s Fulamom, po kom će klub s Krejven Kotidža voditi do leta 2026. godine. Silva je među Kolibaše stigao leta 2021. godine, a već u prvoj sezoni vratio ih je u Premijer ligu, i to osvajanjem Čempionšipa.

Izabrane vesti

Prethodne sezone Fulam je zavšio na respektabilnom desetom mestu, a aktuelnoj sezoni nalazi se na 13. poziciji posle devet odigranih kola. Još jedno solidno dostignuće, budući da su crno-beli ostali bez svoje dugogodišnje amajlije Aleksandra Mitrovića, a da adekvatna zamena nije dovedena (Raul Himenes to definitivno nije).

Vlasnik kluba Šahid Kan blistao je od zadovoljstva po stavljanju parafa na novu saradnju

"Ovo je divan dan za fudbalski klub Fulam. Fantastičan trenutak za sve njegove navijače. Kada sam prvi put sreo Marka 2021. znao sam de je on sve što nam treba kako bi smo kao klub napredovali. Zahvalan sam mu na odanosti i radnoj etici. Tako on potvrđuje da želi da uradi nešto posebno za naše navijače", svestan je i pakistansko-američki biznismen.

Podsetimo Silva je trenersku karijeru započeo je 2011. godine u Eštorilu, u kom je proveo tri sezone. Vodio je kasnije Sporting Lisabon, Olimpijakos, Hal, Votford i Everton.



tagovi

FulamMarko SilvaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara