Korentan Toliso (©Reuters; twitter.com/FCBayern)
Korentan Toliso (©Reuters; twitter.com/FCBayern)

Leva najavio odlazak, a svetski šampion završio sa Bajernom: Toliso postaje slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 15:59

Francuski reprezentativac više neće braniti boje kluba iz Bavarske

Kao što se i očekivalo, Korentan Toliso napušta redove minhenskog Bajerna. To je nemački šampion i zvanično potvrdio, pa će francuski reprezentativac od prvog jula biti slobodan u izboru sredine. On naravno već može da pregovara sa zainteresovanim stranama, ali novom klubu može da se pridruži tek kada mu istekne saradnja sa Bavarcima.

U Minhen je stigao leta 2017. godine za 41.500.000 evra, a njegov boravak na Alijanc Areni protekao je u znaku povreda. U prvoj sezoni upisao je 40 nastupa, u naredne četiri nijednom nije odigrao više od 28 utakmica.

Izabrane vesti

Često se povezivao sa brojnim evropskim klubovima, ali je do isteka saradnje ostao u Nemačkoj. Na kraju je sakupio 118 nastupa, postigao 21 pogodak i sa Bajernom osvojio četiri titule u Bundesligi, Ligu šampiona 2020. godine, kao i dva trofeja u Kupu Nemačke, četiri u Superkupu, ali i Svetsko klupsko prvenstvo.

"Korentan Toliso je bio deo našeg tima pet godina, ispisao istoriju kao član generacije koja je 2020. godine osvojila šest trofeja. Zahvaljujemo mu se na svim dostignućima i posvećenosti klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je izvršni direktor Bajerna Oliver Kan.

Najveći uspeh u karijeri ostvario je u dresu francusku reprezentacije, sa kojom se pre četiri godine popeo na krov sveta. Za Trikolore je upisao 28 nastupa i postigao dva pogotka.

Nema informacija o tome gde bi mogao da nastavi karijeru, mada se pominjalo da bi mogao da se vrati u Lion. Pitanje je ipak da li posle sezone u kojoj nije izboren plasman na evroscenu sastav sa Žerlana ima dovoljno novca za njegova primanja.


tagovi

Korentan Toliso

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara