Leverkuzen se pojačao iz Atletika

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.09.20. | 17:48

Kolumbijac na pozajmici

Santjago Arijas je novi fudbaler Bajera iz Leverkuzena.

Farmaceuti su Atletikovog defanzivca doveli na pozajmicu do kraja sezone i imaju opciju da ga otkupe po ceni od 9.000.000 evra. Baš onoliko koliko je madridski klub pre dve godine platio PSV Ajndhovenu za njegovog tada najboljeg igrača.

Izabrane vesti

Od dolaska u Madrid, Arijas nije uspeo da ispuni visoka očekivanja. Prve godine je planiran da polako deli minutažu sa Huanfranom i da nasledi dugogodišnjeg startera, ali nije se pokazao baš najbolje. Imao je i problema sa povredama. Uprkos tome, Simeone mu je dao šansu na 25 utakmica u Primeri, uglavnom kao starteru i nije dobio od njega ono što je tražio.

Prošlog leta je Atletiko posle Huanfranovog odlaska odlučio da dovede Tripijera iz Totenhema, a Englez se pokazao kao bolja opcija od Arijasa i potpuno ga je bacio u senku. Kolčonjerosi su zato rešili da ovog leta prodaju Arijasa dok mu cena nije pala. Zainteersovan je bio i Everton, ali je Leverkuzen bio uporniji. Ateltiko je pristao na pozajmicu i nada se da će Kolumbijac ubediti Leverkuzen da ga otkupi po dogovorenoj ceni.

Njegovo mesto rezervnog desnog beka u Atletiku će zauzeti Šime Vrsaljko koji se u potpunosti oporavio od raznih povreda i vratio se u formu. 


tagovi

Santjago ArijasLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara