©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Levi bek savršenog centaršuta: Radojević upisao drugu asistenciju, pogodio i Endijaje

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 17:10

Crveno-beli rutinski savladali Mladost, odličnu formu potvrdio i Jovan Šljivić - 2:0

Glavni utisak pripremnog perioda Crvene zvezde na Kipru mogao bi da glasi: Srpski šampion je u svojim redovima pronašao levog beka, koji bi konačno mogao da predstavlja rešenje dugogodišnjeg problema u vezi sa аlternativom i potencijalnoim naslednikom Milana Rodića. U pitanju je mladi Viktor Radojević, koji je iskoristio ukazane minute kod Vladana Milojevića i drugom asistencijom na Kipru približio se startnoj postavi na otvaranju Mozzart Bet Superlige protiv Voždvoca 10. februara.

Crveno-beli su ostvarili i četvrto slavlje na pripremana, ovoga puta protiv Mladosti iz Lučana, odigravši meč sa najdužim intervalima dobre igre, uz gotovo apsolutnu kontrolu dešavanja na terenu - 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Pored Radojevića, kontinuitet dobrih partija na pripremama nastavio je i Jovan Šljivić, koji je svoj drugi vezani gol na Kipru postigao u 16. minutu, posle dodavanja Vladimira Lučića, u akciji koju je započeo upravo Radojević. Blokadu na ovim pripremama devet minuta kasnije probio je Šerif Endijaje, koji je krunisao odličan centašut Radojevića s levog boka i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Saše Stamenkovića.

Mladi Radojević se nametnuo kao rešenje, ali dobru stvar za njega i stručni štab crveno-belih predstavlja to što se jasno vidi da ima još dosta prostora za napredak. Bio je koncentrisan na to da ne pravi grešku u defanizivi, pa se nije previše zaletao napred, ali je uvek bio na pravom mestu da pošalje upotrebljiv centaršut sa levog boka.

Crvena zvezda je počela utakmicu u postavi: Popović - Nedeljković, Spajić, Dragović, Radojević - Mijailović, Kanga - Olajinka, Šljivić, Lučić - Endijaje. A nije isključeno da bi upravo taj tim mogao da zaigra od starta i protiv Voždovca, uz možda minimalne korekcije. Ostaje da se vidi za kojih 11 će se Milojević odlučiti za generalnu probu na pripremama protiv Boteva, koji je danas pružio sasvim pristojan otpor protiv jesenjeg šampiona Partizana.

Vladimir Lučić je ponovo odigrao utakmicu sa ogromnom energijom i konstantno držao protivničku odbranu na oprezu, pa je prvu asistenciju mogao da ostvari i minut pre Šljivićevog gola. Posle prepoznatljivog prodora uočio je Endijajea, ali je ovaj gađao direktno u Stamenkovića.

Već u sledećem napadu, ponovo je Lučić povukao loptu u sredinu, nakon pasa Viktora Radojevića, Lučić je iz okreta preciznim udarcem po zemlji matirao Lučance.

Šerif Endijaje postepeno dolazi do samopouzdanja, u čemu će mu pomoći današnji pogodak, ali sigurnosti u ovom trenutku kao da najviše nedostaje Piteru Olajinki. Nigerijac je na tome mogao da poradu 37. minutu, kada se dobro namestio na centaršut Radojevića, ali je bio neprecizan.

Nikola Knežević je na poluvremenu zamenio Šljvića i deset minuta kasnije umalo zabeležio asistenciju. Dobro je centrirao iz pozadine, Nedeljković ušao u sredinu i gađao glavom, ali nije došlo do promene rezultata.

Mladost je konačno počela da preti oko 60. minuta, nakon što je Tomislav Sivić izvršio petostruku izmenu. Najbolju šansu Lučanici su napravili u 65. minutu, kada je Veličković ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali nije uspeo da savlada Popovića.

Do kraja meča, Crvena zvezda je bila bliža trećem, nego Mladost prvom golu. Pokušavali su Kanga i Olajinka, probao je i Mijailović iz daljine, ali se rezultat nije menjao.

Pored Kneževića, Milojević je tokom drugog poluvremena u igru uveo i Lazara Nikolića, Nemanju Milunovića, Marka Stamenića i Stefana Mitrovića. Ipak, Stamenić je u kratkom vremenskom periodu zaradio dve javne opomene, pa je već u 88. minutu morao van terena.

Crveno-beli sa Botevom igraju 1. februara od 13 časova.


tagovi

Viktor RadojevićVladimir LučićJovan Šljivić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara