Liberec ratovao pred Zvezdu: Šest žutih, dva crvena kartona i mršav bod

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 20:13

Samo 1:1 protiv Slovačkog

Promenilo se mnogo toga u taboru Libereca u odnosu na oktobarski duel sa Crvenom zvezdom, ali ne i navika češkog predstavnika da igra jako tvrde mečeve, na granici fer-pleja. Tim Pavela Hoftih žestoko se istrošio u duelu koji je prethodio gostovanju srpskog šampiona u Liberecu. Taj duel u četvrtak neće imati takmičarski značaj, pošto je češki tim izgubio i matematičke šanse za plasman dalje, pa je Liberec protiv Slovačkog odigrao vrlo napet meč. Sa mnogo faulova i brojnim kartonima.

Na kraju Liberec je osvojio mršav bod (1:1) i propustio priliku da celim plenom krene ka gornjem delu tabele. Očekivalo se mnogo više od domaćeg sastava, pošto je duel sa Slovačkom dočekao u dobrom raspoloženju, posle velikog trijumfa u Gentu. Šef stručnog štaba Libereca na teren je izveo gotovo najjači sastav, po imenima snažniju postavu od one koja je igrala u Beogradu. Pre svega jer se u Kadar vratio najbolji igrač tima Pešek, Rabušić je u špicu dobio prednost u odnosu na Jusufa.

Izabrane vesti

Međutim, malo toga je moglo da se vidi u Liberecu. Na kraju je to najbolje dočarala i statistika: bilo je više žutih i crvenih kartona nego šuteva na oba gola. Ipak, nešto bolji utisak ostavio je Liberec. I stigao do vođstva u režiji napadača Rabušica. Iskusni centarfor je iznudio faul za jedanesterac, potom namestio loptu i panenkom pogodio mrežu Slovačkog. Gosti su od 23. minuta imali igrača manje, i bili pečeni za poraz.

Međutim, ušli su domaći u nervozu. Pre svih defanzivac Mikula, koji je u roku od četiri minuta dobio dva žuta kartona i početkom drugog poluvremena morao na prevremeno tuširanje.

Bili su to trenuci velike dekoncentracije u redovima Libereca. O tome svedoči i izjednačujući pogodak gostiju. Posle kornera sa leve strane odbrana Libereca je ostavila samog Reinberka koji je glavom lako pogodio mrežu.



tagovi

Slovan Liberec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara