(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Lider gostuje u Beogradu, Piroćanci bez Đorđijevskog na megdan Traktoristima

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 10:29

Grafičar dočekuje Kabel iza južne tribine stadiona Crvene zvezde u derbiju četvrtog kola Prve lige Srbije. Radnički bez makedonskog napadača u duelu sa Traktoristima

Četvrto kolo drugoligaškog karavana u Srbiji počelo je istorijskom pobedom pančevačkog Železničara na svom terenu protiv Zemuna (2:0), a danas su na programu pet utakmica Prve lige Srbije.

Derbi se igra danas (16.30) iza južne tribine stadiona Crvene zvezde, na veštačkoj travi, gde prošlosezonski najbolji tim lige Grafičar dočekuje Kabel, jedinu ekipu koja ima maksimalan učinak posle tri kola Prve lige Srbije.

Izabrane vesti

Ova dva tima su pretendenti za vrh tabele. Domaćin je ove sezone pojačan sa nekoliko iskusnih igrača, kao što su Nikola Mikić i Aleksandar Todorovski. Uz mlade igrače Zvezde koji se kale u filijali, to je ekipa koja je u ovom šampionatu jedna od kvalitetnijih. Ima sedam bodova, a jedino nije pobedila gradskog rivala, IMT-a u drugom kolu (2:2). Novosađani su samo jednom vadili loptu iz svog gola u ovom šampionatu. Prošle sezone, Kabel je slavio na Topčideru sa 1:0, dok je u Novom Sadu bilo 1:1.

Kragujevački Radnički 1923 je kandidat za Superligu Srbije. Na tri utakmice četa Aleksandra Linte je sakupila sedam bodova, uz devet datih golova, najviše u ligi. Ekipa iz Šumadije danas (16.00, Arena Sport 1) igra u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog i ima ulogu favorita. U prvom i jedinom gostovanju ove sezone Radnički je osvojio bod (2:2) u Leskovcu protiv Dubočice.

Kragujevčani su u ponedeljak bili raspucani, slavili su sa 4:0 protiv Sloge na „Čika Dači“, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Mirić je upisao prve ovosezonske minute u dresu kluba iz rodnog grada.

"Radnički 1923 je jedan od najstarijih klubova u Srbiji sa velikom i bogatom tradicijom, vrednom svakog poštovanja. U skladu sa tim, naša obaveza je da u svaku utakmicu ulazimo vođeni željom za pobedom, bez obzira na ime protivnika. U prethodna tri kola pokazali smo da imamo jako kvalitetnu ekipu za visoke domete, tako da se sa punim pravom nadam još jednoj pobedi“, rekao je Mirić za klupski sajt.

IMT je prošle nedelje na svom stadionu na Novom Beogradu protiv Dinama iz Vranja upisao prvu pobedu u istoriju u ovom rangu takmičenja, a danas (16.30) izabranici trenera Zorana Rendulića imaju novi meč na svom terenu. U goste stiže pirotski Radnički, koji je takođe sakupio četiri boda u prva tri kola.

Piroćanci stižu u prestonicu bez nekoliko važnih igrača. Makedonski napadač Marko Đorđijevski je sa mladom reprezentacijom svoje zemlje. Trener Dejan Čelar imao je problema sa povredama protekle nedelje. Pod znakom pitanja je Kamenović, koji se povredio prošle nedelje na meču sa Grafičarom. Vukan Đorđević je rovit, kao i Petrov, dok se Strahinja Petrović oporavio od preloma noge. Nemanja Milošević je poslednji stigao u redove pirotskog kluba i postoji mogućnost da debituje ove sezone u dresu tima sa jugoistoka zemlje, javlja pirotski portal plusonline.rs.

Jagodina je favorti na svom terenu protiv Loznice (18.00), dok Borac, posle prve pobede prošle nedelje, ide na noge Dubočici u Lekosvcu (16.30).

PRVA LIGA SRBIJE – 4. KOLO

Petak

Železničar Pančevo - Zemun 2:0 (1:0)

/Kovačević 40, Stanić 90+1/

Subota

16.00: (2,60) Radnički S. Mitrovica (2,90) Radnički 1923 (2,85)

16.30: (3,00) Dubočica (3,60) Borac 1926 Čačak (2,05)

16.30: (2,20) Grafičar (3,00) Kabel (3,45)

16.30: (1,60) IMT (3,50) Radnički Pirot (5,90)

18.00: (1,50) Jagodina (3,70) Loznica (7,00)

Nedelja

16.30 Dinamo Vranje – Trajal Kruševac

16.30 Sloga Kraljevo – Žarkovo

Ponedeljak

16.30 Budućnost Dobanovci – Kolubara

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaSrbija 2Prva liga SrbijeGrafičarKabelRadnički PirotIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara