Brenden Aronson (Foto: Reuters)
Brenden Aronson (Foto: Reuters)

Lids se za opstanak častio najskupljom kupovinom u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 06:44

Iz Salcburga stiže Brenden Aronson za 33.000.000 evra

Proživeli su pakao na Eland Roudu u finišu prvenstva. Lids je 38. kolo dočekao kao prvi tim ispod crte, bio praktično na korak od povratka u Čempionšip, ali je u poslednjih 90 minuta uspeo da savlada Brentford i pošalje Barnli u niži rang. Najgore je prošlo, Paunovi su preživeli, a zbog preživljenog stresa tokom gotovo čitave sezone u zapadnom Jorkširu su rešili da se počaste skupocenim pojačanjem. Preciznije rečeno – najskupljim u istoriji kluba.

Prema informacijama američkog novinara Toma Bogerta čije pisanje potvrđuje i pouzdani Fabricio Romano, Lids bi uskoro trebalo da završi kupovinu Brendena Aronsona. Američki vezista dolazi iz Salcburga i njegov transfer iznosiće 33.000.000 evra, što bi bila rekordna kupovina za Paunove. Trenutni rekord drži Rodrigo za kojeg je pre dve godine Lids platio Valensiji okruglo 30.000.000. Navodno, Aronson je već stigao u Englesku i lekarske preglede će obaviti do kraja vikenda, pre nego što se pridruži američkoj reprezentaciji za prijateljske mečeve sa Marokom i Urugvajem početkom juna.

Izabrane vesti

Lids je Aronsona želeo još zimus, čak je navodno poslao i dve ponude austrijskom šampionu, ali je klub u vlasništvu kompanije Red Bul obe odbio, jer je želeo da 21-godišnjeg Amerikanca ima na raspolaganju za mečeve nokaut faze Lige šampiona sa Bajernom i pokuša da iznenadi Bavarce. Salcburg je tada obavestio čelnike Lidsa da će za pregovore biti otvoren tek na leto, a odluka da zadrži Aronsonona ispostavila se ispravno, pošto je Amerikanac namestio oba gola u dvomeču sa minhenskim gigantom. To doduše nije bilo od prevelike pomoći austrijskom šampionu da izbegne debakl na Alijanc Areni (7:1).

Sa njegovim kvalitetima najbolje od svih ljudi sa Eland Rouda upoznat je Džesi Marš, trener Lidsa, koji je Aronsona trenirao pre dve godine baš u Salcburgu. Brenden najčešće igra na poziciji ofanzivnog veziste, a ove sezone je na 41 utakmici u svim takmičenjima postigao četiri i namestio deset golova. Lidsu će svakako dobro doći plejmejker, jer takvog u ekipi trenutno nema.


tagovi

lidsLids JunajtedBrenden Aronson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara