Đorđe Jovanović (Star sport)
Đorđe Jovanović (Star sport)

Lids želi Đorđa Jovanovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 15:15

Engleski drugoligaš zagrizao za srpskog napadača

Već nedeljama izraelski mediji spekulišu da će srpski napadač Đorđe Jovanović ovog leta napustiti Makabi iz Tel Aviva, a danas su stigle i konkretne informacije.

Za povremenog srpskog reprezentativca je zaigrizao engleski drugoligaš Lids!

Izabrane vesti

Jovanović ima ugovor sa Makabijem na još godinu dana i u interesu izraelskog kluba da je da ga proda ovog leta kako bi inkasirao neko obeštećenje. Nezvanično, Makabi će za srpskog napadača tražiti duplo veću sumu od one koju je platio kada ga je kupio od Čukaričkog. Podsetimo, klub iz Tel Aviva kupio Jovanovića od Brđana za 1.900.000 evra. Dakle, tražiće od Lidsa oko 4.000.000 evra...

Za engleski klub to nije veliko obeštećenje iako se očekuje kraćenje troškova posle ispadanja u Čempionšip. Najavljuju se prodaje nosilaca igre poput Brendena Aronsona, Vilfrida Njointa, Tajlera Adamsa, Robina Koha, Krisenisija Samervila, Rasmusa Kristensena... I ulaganja u neke mlađe i jeftinije igrače. Jovanović savršeno odgovara tom profilu.

Nekadašnji đak Partizana je igrao odlično otkako je došao u Makabi pre godinu i po dana. Postigao je 32 gola na 62 utakmice u svim takmičenjima, a prošle sezone je bio treći strelac lige.  Zahvaljujući dobrim igrama u Izraelu je počeo da dobija i pozive selektora Dragana Szojkovića Piksija i do sada je upisao tri meča za Orlove. Igrao je na obe poslednje utakmice Srbije protiv Jordana i Bugarske.

Podsetimo, sa 19 godina je napustio Partizan i preselio se u belgijski Lokeren, put ga je dalje vodio u španske klubove Kadiz i Kartahenu, u jesen 2020. godine je pola sezone bio bez kluba, a onda potpisao za Čukarički u kojem je oživeo karijeru. I od tada konstantno napreduje...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Đorđe JovanovićMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara