Ko će do pehara Lige Evrope (©Reuters)
Ko će do pehara Lige Evrope (©Reuters)

Liga konferencije: Dinamu najteži mogući rival! Stanković u zvezdaškom okršaju sa Olimpijakosom

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 14:09

Izvučeni parovi plej-ofa

Premijerno izdanje pripalo je Romi, potom Vest Hemu druga kruna, a borba za trećeg osvajača Lige konferencije zakuvala se današnjim žrebom za plej-of na kome je učestvovalo osam drugoplasiranih ekipa i osam onih koji su se u treći kontinentalni rang takmičenja spustili iz Lige Evrope.

Među njima i Betis – naredni rival Dinama. Nažalost po Dinamo, jer je u nekim hrvatskim anketama baš španski klub bio najnepoželjniji među pristalicama zagrebačkog kluba. Ipak je to predstavnik Primere, klub koji je ove sezone u prvenstvu odigrao nerešeno sa oba madridska rivala, i Realom i Atletikom, a u grupi Lige Evrope bio iza Rendžersa i Sparte što znači da se ipak - može.

Izabrane vesti

Interesantan će biti i sudar Olimpijakosa i Ferencvaroša. Interesantan i možda emotivan za Fradijevog trenera Dejana Stankovića i napadača Aleksandra Pešića, osvedočene zvezdaše, a znamo svi da zvezdaši gaje bratske odnose sa grčkim velikanom.

Aleksandar Čavrić i njegov Slovan su prošli prilično dobro pošto su izvukli Šturm, dok će Radovan Pankov sa varšavskom Legijom na Molde, koji nas je oduševio u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Galatasaraja, ali je u Ligi Evrope bio iza moćnog Bajera iz Leverkuzena i ne tako moćnog Karabaga.

Kvalitet bismo mogli da vidimo i sudaru drugog nemačkog predstavnika Ajtrahta sa trenutnim liderom Belgije Unionom. Ajaks ipak više nije onaj stari, ali notiraćemo da je izvukao Bode.

U dva ne baš atraktivna dvoboja Makabi Haifa će na Gent, a Servet na Ludogorec.

PAROVI PLEJ-OFA LIGE KONFERENCIJE

Šturm – Slovan Bratislava

Servet – Ludogorec

Union Sen Žiloaz – Ajntraht Frankfurt

Betis – Dinamo Zagreb

Olimpijakos – Ferencvaroš

Ajaks – Bode

Molde – Legija Varšava

Makabi Haifa – Gent

Utakmice baraža igraće se 15. i 22. februara, a revanš će se igrati na terenima osam nosioca, odnosno timova koji su od starta igrali i grupnu fazu Lige konferencije (Slovan, Gent, Dinamo Zagreb, Bode, Legija Varšava, Ferencvaroš, Ajntraht Frankfurt, Ludogorec).

Žre za osminu finala zakazan je za 23. februar, kada ćemo videti protiv koga će i pobednici grupa (Lil, Makabi Tel Aviv, Viktorija Plzenj, Briž, Aston Vila, Fjorentina, PAOK, Fenerbahče). Tada će rivale saznati i preostali naši predstavnici u trećem po snazi evropskom takmičenju: Dušan Tadić u Feneru, Nikola Milenković u Fjorentini i Andrija i Živko Živković u PAOK-u.


tagovi

OlimpijakosBetisAjaksŠturmUnion Sen ŽiloazMakabi HaifaservetMoldeSlovan BratislavaGentDinamo ZagrebBode GlimtLegija VaršavaFerencvarošAjntraht FrankfurtLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara