(©Reuters)
(©Reuters)

Liga konferencije: Nica matirala Partizanovog dželata, Antonio ubio AEK na Kipru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 20:41

Francuzi po užasnom terenu savladali Šerif – 1:0

Završio je Partizan takmičenje u Ligi konferencije za ovu sezonu, ali su se večeras na terenu srela dva njegova „dželata“: Šerif, koji je izbacio crno-bele u plej-of fazi i Nica, koja je nadmašila srpski tim u grupnoj fazi takmičenja.

Igralo se u Kišinjevu, po jednako užasnom terenu kao kada je gostovao Partizan. I isto se završilo kao tada: gost, ovog puta Nica, slavio je sa 1:0.

Izabrane vesti

Iako je rezultat na strani francuskog kluba, Šerif je bio bolji rival, bolje se snalazio po terenu koji je bio nedostojan ovog takmičenja. Imao je moldavski predstavnik više prilika za gol, Tapsoba je promašio dve velike šanse, a Nica je dobila meč na srećan način.

Gol koji je postigao Amraui u poslednjem minutu prvog poluvremena je bio srećna okolnost, jer je hteo da centrira sa boka, lopta mu je prešla preko noge i preletela golmana Šerifa, iako je bio maltene na gol-liniji.

Mogla je Nica pred kraj da duplira prednost, Dante je tukao glavom posle kornera, međutim, golman Koval je čudesnom reakcijom sprečio gol.

Ipak, tako je i Partizan dobio prvi meč u Moldaviji, pa je ispao kod kuće, tako da Nica ima primer pred sobom kako - ne treba.

Igrao je večeras još jedan klub koji je bio bolji od Partizana u Evropi ove sezone – AEK Larnaka.

Kiprani su letos eliminisali crno-bele u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a sastali su se ovog puta sa Vest Hemom i vrlo verovatno su završili takmičenje za ovu sezonu, jer su Englezi slavili kao gosti sa 2:0.

Oba gola za Čekićare postigao je Majkl Antonio i otvorio im vrata četvrtfinala. Prvi pogodak reprezentativac Jamajke je postigao glavom između štoperskog tandema Tomović – Milićević, dok je drugi bio remek-delo, ubio je pauka udarcem ispred šesnaesterca.

Tesan meč odigrali su Anderleht i Viljareal, bez mnogo šansi, a konačnih 1:1 najavljuje mnogo vatre u revanšu, iako će Španci, specijalisti za evropska takmičenja, biti blagi favoriti.

LIGA KONFERENCIJE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Lacio - AZ Alkmar 1:2 (1:1)

/Pedro 18 - Pavlidis 45, Kerkez 63/

Četvrtak

AEK Larnaka - Vest Hem 0:2 (0:2)

/Antonio 36, 45/

Anderleht - Viljareal 1:1 (0:1)

/Drejer 57 - Trigeros 28/

Šerif - Nica 0:1 (0:1)

/Amraui 45/

21.00: (1,85) Bazel (3,70) Slovan Bratislava (4,60)

21.00: (1,37) Fjorentina (5,10) Sivas (10,0)

21.00: (2,15) Gent (3,40) Bašakšehir (3,70)

21.00: (2,05) Leh (3,50) Gent (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga konferencijeŠerifNicaAnderlehtViljarealAEK LarnakaVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara