Liga šampiona zove Rikarda

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 11:28

Crno-beli u Bačkoj Topoli igraju jedan od najvažnijih mečeva ovog proleća (19.00, TV Arena)

Posle debija na klupi Partizana, u 169. večitom derbiju, Igor Duljaj je vrlo simpatično istakao da su se konačno u igri crno-belih pojavili slika i ton. Sličnu konstataciju mogao je nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore da upotrebi i posle još jednog susreta sa večitim rivalom, bez obzira što je izostala pobeda.

Sve između toga bilo je za zaborav. I kada govorimo u atmosferi oko kluba iz Humske, i kada apostrofiramo brojne nedostatke u igri, pa i kada pričamo o linijama tima gde bi Partizan trebalo da bude najjači. Bez gola u poslednja tri takmičarska meča Partizan putuje u Bačku Topolu, na noge TSC-u u jednom od najvažnijih mečeva ove takmičarske godine (19.00,TV Arena).

Izabrane vesti

Pogled na tabelu Mozzart Bet Superlige sigurno dovodi u depresivno stanje sve kojima je Partizan na srcu, pošto je trenutno peti, ali posle pobede Crvena zvezda nad Čukaričkim rodila se nova nada. Eventualni trijumf protiv TSC-a doveo bi crno-bele na podnošljivih četiri boda zaostatka u odnosu na večerašnjeg rivala i Čukarički.

Ni to ne deluje previpe optimistično, ali veruju Grobari da i po zakonu velikih brojeva crno-beli moraju da odigraju jednu dobru utakmicu. Posebno u ofanzivi.

Upadale su u oči ovog proleća greške zadnjih veznih i štopera, ali statistika kaže da je problem Partizana na drugoj strani terena. Najbolji strelac tima Rikardo Gomeš je na osam utakmica u drugom delu Mozzart Bet Superlige postigao četiri gola. Bio je neubedljiv protiv Čukaričkog i Crvene zvezde, sa govorom tela koje ne obećava.

Nervozna najboljeg strelca tima odrazila se i na ostataktima, što je dijagnostifikovao trener TSC-a Žarko Lazetić.

„Znam da im ne prija pozicija u kojoj se nalaze i da je Rikardo nervozan što ne daje golove. Imali su mnogo više bodova i od nas i od Čukaričkog i Partizanovo trenutno mesto na tabeli je potpuno neverovatno. Ponovio bih da mi u ovom momentu živimo svoj san i želimo da on što duže potraje“, rekao je Lazetić.

Tradicija je saveznik Partizana u večerašnjem okršaju. Crno-beli su u jednom od najboljih ovosezonskih mečeva Mozzart Bet Superlige, u novembru prošle godine slavili sa 3:2. Meč je obeležio sjajan pogodak Slobodana Uroševića. I pre toga su crno-beli bili uspešni u bačkoj ravnici, davali golove i držali u šaci ekipu Žarka Lazetića.

„Gostujemo ekipi koja neguje odličan, napadački fudbal, ima sjajnog trenera, u stanju sa primeni svoje ideje. Mladi Žarko Lazetić, ambiciozan, rano je počeo da se bavi ovim poslom, želejni stil igre sad sprovodi na sjajan način. Voleo bih da bude dobra utaklmica, dosta bi nam značilo da dobijemo. Jeste pritisak, ali svejedno znamo šta je potrebno da bismo se podigli. Samo pobede. Nije ih bilo mnogo u poslednje vreme, nismo ni golove postizali... Možda ću biti dosadan, stalno ponavljam da je potrebno da se borimo, nema predaje. Idemo do kraja“, poručio je trener crno-belih Igor Duljaj.

TSC – PARTIZAN (19 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: TSC Arena

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

TSC (5-3-2): V. Ilić- Krstić, Ćalušić, Cvetinović, Antonić, Petrović- Stojić, Đakovac, L. Ilić- Jovanović, Ratkov.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Pantić - Menig, Natho, Jović – Rikardo.

MOZZART BET SUPERLIGA - 33. KOLO

PLEJ-OF

subota

Novi Pazar - Radnički 0:1 (0:0)

/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)

/Čumić 30, Baraj 80/

nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)

/Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90/

Ponedeljak

19.00 (2.85) TSC (3.30) Partizan (2.50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Igor DuljajRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara