Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Ligamenti su u redu, ali Mbape neizvestan za LŠ

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 16:09

„Nadam se da će igrati protiv nas“, kaže Gasperini

Najgore je izbegnuto. Kilijanu Mbapeu nisu stradali ligamenti zgloba posle krvničkog starta Loika Perina na utakmici finala Kupa Francuske u petak uveče.

To znači da je as Pari Sen Žermena dobro prošao, jer je izgledalo sve užasno, od starta na njega, pa do dolaska Mbapea, hodajući uz pomoć štaka, na klupu za rezerve.

Izabrane vesti

Vesti, ipak, nisu i baš tako sjajne. PSŽ će 31. jula igrati finale Liga Kupa protiv Liona i tu će utakmicu Mbape sigurno preskočiti. A, neizvesno je da li će biti spreman i za duel sa Atalantom 8. avgusta u četvrtfinalu Lige šampiona, što je u ovom momentu najvažniji meč za Svece.

Ako je suditi po žrebu, PSŽ odavno nije imao veću šansu da se domogne finala Lige šampiona, pošto bi u slučaju pobede nad Atalantom išao na boljeg iz duela Red Bul Lajpcig – Atletiko Madrid, dok su u drugom delu kostura Mančester siti, Barsa, Bajern...

Ipak, bez Kilijana Mbapea u sastavu šanse Svetaca rapidno padaju, jer je to igrač kakvih je malo danas u svetu fudbala, neuhvatljivo brzi napadač sa vanserijskom tehnikom. A, Atalanta, s druge strane, igra jako kvalitetan fudbal ove sezone i može doslovno svakog da pobedi, pogotovo kada se igra jedna utakmica.

Žao mi je zbog Mbapea, nadam se da će biti spreman za naš duel, jer ne želim da imamo bilo kakvu prednost zbog nečije loše sreće“, rekao je trener Atalante Đan Pjero Gasperini.

Ove sezone, koja je u Francuskoj prekinuta u martu i nije nastavljana do ovog finala Kupa, Mbape je odigrao 34 utakmice za PSŽ, postigao 30 golova, a za 18 asistirao.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara