Pogodak Deklana Rajsa sa penala (©Reuters)
Pogodak Deklana Rajsa sa penala (©Reuters)

Lingardova poruka Solskjeru: Olako si me otpisao! Vest Hem ispred Liverpula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 20:48

Šefild junajted preslišan sa 3:0

Posle lokdauna sam bio među najspremnijima u timu, a opet nisam dobio šansu“, žalio se u intervjuu za Dejli Mejl uoči meča sa Šefildom. Dodao je, parafraziramo, “dođu u životu svakog fudbalera teški dani, ali neću otići bez borbe“. A onda je na terenu prešao sa reči na dela i još jednom pokazao da iako možda nije kalibar igrača koji će vratiti Mančester junajted na tron, jeste čovek koji pravi razliku u Premijer ligi. Džesi Lingard je ponovo bio jedan od najboljih igrača u Vest Hemovom timu i vodio Čekićare do pobede nad Šefildom od 3:0 i proboja do četvrtog mesta na tabeli.

Sada i Liverpul gleda u leđa Vest Hemu. Dok navijači Mančester junajteda gledaju da li se Ole Gunar Solskjer ogrešio o Lingarda? U prvom delu sezone ni minut ni u Premijer ligi ni u Ligi šampiona. U Londonu sasvim drugačija slika 28-godišnjeg fudbalera.

Izabrane vesti

Na debiju u Vest Hemovom dresu je sa dva gola vodio ekipu do pobede nad Aston Vilom (3:1), protiv Šefilda još jednom bio jedan od igrača odluke pošto je u 39. minutu pobegao čuvarima i iznudio prekršaj za penal Krisa Bašama.

Da je ponovo pronašao vatru u sebi – a i tome je govorio u pomenutom intervjuu – videlo se i po tome što je želeo da uzme loptu Deklanu Rajsu i sam izvede najstrožu kaznu. A da je ipak timski igrač pokazao je kada je mu je, nakon što je kapiten Čekićara jedanaesterac pretvorio u vođstvo od 1:0, prvi poleteo u zagrljaj.

Možda će i biti tu samo do leta, jer stigao je samo na pozajmicu da pokupi što više minuta, ali našpanovan je Lingard da u već zrelim igračkim godinama pokaže da nije samo još jedan od protraćenih i prenaduvanih talenata.

A nastavi li ovako, možda će Vest Hem dogodine igrati i Ligu šampiona, jer je sa ova nova tri boda – potvrdio ih je u nastavku Isa Diop, a onda duboko u nadoknadi i Rajan Frederiks preskočio čak i Liverpul na četvrtom mestu na tabeli, barem dok Čelsi ne odigra večerašnji duel sa Njukaslom. U 2021. Čekićari su baš od Redsa i pretrpeli jedini poraz, ali s obzirom na šest pobeda u osam kola sa pravom mogu da se nadaju rezultatu koji bi predstavljao prvorazredno iznenađenje pošto ih pred početak sezone niko nije video ovako visoko.

Šefild pak ostaje zakucan na dno tabele i zaista izgleda kao najgori tim Premijer lige. Nije da nije baš nimalo pretio Vest Hemu, ali jalovi su to pokušaji billi i Vest Hem je bez većih problema sačuvao tri boda u Londonu.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Subota

Lester – Liverpul 3:1 (0:0)

/Medison 79, Vardi 81, Barns 85 – Salah 67/

Kristal Palas – Barnli 0:3 (0:2)

/Gudmundson 5, Rodrigez 10, Louton 47/

Mančester Siti – Totenhem 3:0 (1:0)

/Rodri 23, Gundogan 50, 66/

Brajton - Aston Vila 0:0

Nedelja

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Ings 25 - Neves 53p, Neto 66/

VBA - Mančester junajted 1:1 (1:1)

/Dijanj 2 – Fernandeš 44/

Arsenal - Lids 4:2 (3:0)

/Obamejan 13, 41, 47, Beljerin 45 - Strajk 58, Kosta 69/

Everton - Fulam 0:2 (0:0)

/Madža 48, 65/

Ponedeljak

Vest Hem – Šefild Junajted 3:0 (1:0)

/Rajs 41pen, Diop 58, Frederiks 96/

21.00: (1,30) Čelsi (5,70) Njukasl (10,5)

 *** kvote su podložne promenama


 


tagovi

Džesi LingardDeklan RajsIsa Diop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara