Grejem Poter (Foto: Reuters)
Grejem Poter (Foto: Reuters)

Lion hoće Grejema Potera umesto Lorana Blana, vlasnik već razgovarao sa bivšim trenerom Čelsija

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 02:56

Džon Tekstor naciljao engleskog stručnjaka

Možda prelazak u Čelsi nije bio najsrećniji potez za karijeru Grejema Potera, ali je dobro napunio džepove u Londonu (dobio 15.000.000 evra po rastanku) i sada je spreman za novi izazov. Dovodio se u vezu sa klupom Nice, ali nije došlo do realizacije pregovora, ali izgleda da mu je Francuska suđena.

Kako prenosi Ekip, Poter je velika želja Olimpik Liona koji uveliko razmišlja da se zahvali na saradnju Loranu Blanu posle lošeg starta sezone i teškog poraza od Pari Sen Žermena u prethodnom kolu Lige 1 (1:4).

Izabrane vesti

Navodno je Blan imao nezahvalan ultimatum pred meč treće runde sa aktuelnim šampionom, morao je da pobedi ili da počne da traži novi posao. Naravno, nije uspeo da napravi podvig posle samo boda osvojenog u prva tri kola i njegov tim je zakucan na dnu tabele sa gol razlikom 3:10 posle četiri utakmice.

Zato se vlasnik francuskog kluba, Džon Tekstor, uveliko bacio u potragu za novim šefom struke i obavio razgovor sa bivšim strategom Brajtona i Čelsija, a kako navode tamošnji mediji, engleski stručnjak je zagrejan za ideju da karijeru nastavi na klupi Liona.

Mogao bi to da bude dobar spoj. Poter je imao odlične rezultate u Brajtonu, sjajno radio sa mladim igračima, a jasna je ideja Liona da afirmiše talentovane fudbalere i pride ostvari što bolje moguće rezultate. Poznat je po školi fudbala koja je iznedrila brojne zvezde evropskog i svetskog fudbala, a poslednja velika stvar iz Lionovog pogona je talentovani Bredli Barkola kojeg je u smiraj prelaznog roka PSŽ platio 45.000.000 evra.

Ipak, jasno je i da bi Potera sačekala prilično komplikovana situacija u klubu. Navijači su održali bukvicu igračima posle poraza od PSŽ-a, postrojili ih ispred tribine.

"Ova poruka je za vas, ekipu Liona i njene lidere. Sasvim je jasna, ukoliko ima lidera u svlačionici, više nemaju pravu da budu nečujni. Nosite dres Olimpik Liona. Mnogi su ga nosili pre vas, glorifikovali ga. Nemate pravo to da ukaljate. Prelazni rok je gotov, ekipa je tu. Želimo da budemo uz vas, ali to morate da zaslužite. Volimo i poštujemo ovaj dres. Želimo samo da pevamo o vašim imenima s ljubavlju, a ne kao što smo pevali onim malim ******* koji su napustili klub u prethodnih šest meseci. Da pevamo vaša imena sa poštovanjem, jer znamo da igrate s ljubavlju. Ali očekujemo da poštujete dres, da zategknete kopačke kad izađete na teren i ako moramo da uzimamo pilule, da to radimo visoko podignute glave. Napred Olimpik Lion".

Značajno je Lion ovog leta promenio ekipu, doveo devet novih igrača, ali za njihove usluge potrošio manje od 20.000.000 evra, iako je od prodaja inkasirao oko 110.000.000 evra. Poter bi dobio ekipu koju nije selektirao, što dodatno otežava posao, pa bi se prihvatio izuzetnog izazova u Francuskoj, što mu prema navodima medija ne predstavlja problem.


tagovi

Grejem PoterOlimpik LionLoran Blan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara