Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lion pokorio Velodrom i očuvao evropske snove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 22:46

Gosti savladali Marselj (3:0) i ostali u trci za internacionalnu vizu tri kola pre kraja

Derbi Olimpika domačin je dočekao sa ciljem da očuva prednost u odnosu na konkurente u borbi za drugo mesto i direktan plasman u Ligi šampiona, dok je imperativ osvajanja bodova iz perspektive gostiju predstavljala činjenica da ih je sve osim pobede isključivalo iz trke za međunarodnu vizu. Motivisani i sa očiglednom željom da osvoje sva tri boda oba rivala ušla su u duel, a posle prvog poluvremena u kojem je Marselj propustio svoje šanse, usledila je druga polovina utakmice protekla u potpunosti u znaku Liona.

Dok sa jedne strane domaćinu ostaje prevashodno žal za propuštenom šansom Milika u prvom delu igre, Lion je verovatno najboljim poluvremenom u sezoni znatno podigao samopouzdanje i pobedom (3:0) očuvao nadu u plasman na evropsku pozornicu.

Izabrane vesti

Istovremeno motivisani, ali i oprezni, rivali u prvom poluvremenu nisu uputili udarac u okvir gola, a bez dileme će se dugo na Velodromu pitati kako je pokušaj poljskog centarfora umesto u mreži završio u gol-autu.

Nerealizovane šanse, Marselja došle su na naplatu u ranoj fazi drugog poluvremena, a vodećem golu gostiju komovala je loša reakcija odbrane i golmana Lopeza posle slobodnog udarca u 55. minutu. U konfuziji pred golom domaćina, posle udarca Muse Dembelea, Kastelo Lukeba je dočekao odbijenu loptu i popravni pretočio u gol.

Pogodak Liona motivisao je domaćina koji je spustio gard i tako ostavio prostor za kontre što su gosti kaznili posle brzog prodora Gusta po desnom boku i centaršuta koji je Dembele glavom sa prve stative prosledio u mrežu.

Druga lopta u mreži Marselja praktično je razrešila sve dileme po pitanju ishoda, a rivala u nok-daunu dokrajčio je Toko Ekambi posle još jedne akcije po desnom boku. Napad po krilu režirao je Tete, a kamerunski napadač sa druge stative rutinski loptu prosledio u mrežu.

Pobeda na Velodromu ostavila je Lion sa 55 bodova u trci sa Nicom koja je tri kola pre kraja na plus pet, dok se između pomenutih rivala nalazi Strazbur sa 57 osvojenih bodova.

Kada je u pitanju Marselj poraz je Sampaolijev tim doveo u situaciju da nema pravo na grešku jer se prednost u odnosu na Ren smanjilana tri boda te bi novim kiksom mogao da ispusti direktan plasman u Ligu šampiona i bude prinuđen da mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja traži kroz kvalifikacije.

FRANCUSKA 1 – 35. KOLO

Petak

Strazbur - PSŽ 3:3 (1:1)

/Gameiro 3, Verati 75ag, Kasi 90+1 - Mbape 23, 68, Hakimi 64/

Subota

Lans - Nant 2:2 (0:2)

/Kosta 67, Kalimuendo 81pen - Simon 8, 32/

Ren - Sent Etjen 2:0 (1:0)

/Majer 41, 84/

Nedelja

Troa - Lil 3:0 (1:0)

/Tardie 43, 86 Ugbo 55/

Brest - Klermon 2:0 (0:0)

/Brazie 60, Munie 62/

Lorijan - Rems 1:2 (1:1)

/Mofi 32 - Zeneli 17, Ture 59/

Monako - Anže 2:0 (1:0)

/Bamba ag 42, Ben Jeder 61/

Monpelje - Mec 2:2 (0:1)

/Sukue 80, Vahi 90+1 - Delejn 24, Mafuta 70/

Bordo - Nica 0:1 (0:0)

/Delor 74/

Marselj - Lion 0:3 (0:0)

/Lukeba 55, Dembele 76, Toko Ekambi 89/



tagovi

Musa DembeleOlimpik LionMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara