Husem Auar (©Reuters)
Husem Auar (©Reuters)

Lion spustio cenu na 50.000.000, Auar čeka Arsenal ili Siti

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.20. | 12:34

Juventus i PSŽ se pominju kao glavni kandidati, ali vezista Liona želi u Premijer ligu

Sva je prilika da ćemo Husema Auara uskoro gledati u dresu nekog drugog kluba, samo ostaje da se vidi gde će nekadašnji mladi reprezentativac Francuske da nastavi karijeru.

Prvi čovek Liona Žan Mišel Ola je izgleda priznao poraz u namerama da zadrži Auara koji je glavom ipak sve dalje od francuskog kluba, a sve više na nekom drugom mestu. Tačnije, na Ostrvu, odakle željno iščekuje poziv zainteresovanih klubova - Arsenala i Mančester Sitija. Ola je posle početnih 70.000.000 evra ipak značajno spustio cenu za Auara, svestan valjda i sam da fudbaler želi da ide, pa je tako sada suma od 50.000.000 evra sasvim prihvatljiva.

Izabrane vesti

Juventus i Pari Sen Žermen se već neko vreme najčešće dovode u vezu sa Auarom, ali on ipak želi da karijeru nastavi u Premijer ligi. S obzirom da je cena 50.000.000 evra, u današnje vreme je vrlo pristupačna, a mnogi su odmah pomislili kako bi Auar bio idealno pojačanje za Arsenal.

To ne znači da će Juventus ili PSŽ odustati od kupovine momka sa alžirskim korenima, ali Stara dama sada praktično i ne mora toliko da juri za njegovim potpisom s obzirom da je u subotu kasno uveče potpisao Veston Mekeni iz Šalkea. PSŽ svakako traži jednog kvalitetnog centralnog vezistu, a pošto je Sergej Milinković Savić preskup, Leonardo bi sada čak mogao da se fokusira na Auara. Naravno, pod uslovom da Arsenal ili Siti ranije ne postignu dogovor oko njegovog transfera.

Auar sa Lionom ima ugovor na još tri godine, ali činjenica da klub neće ove sezone igrati Evropu naterala ga je da razmišlja najozbiljnije o promeni sredine.



tagovi

Usem AuarLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara