Svlačionica u kojoj su bili Bugari (©15min.lt)
Svlačionica u kojoj su bili Bugari (©15min.lt)

Litvanci ljuti na Bugare: Ostavili su nam đubre u svlačionici, Krstajić bio ciničan

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 14:51

Naredni protivnik Srbije (utorak, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije ostavio dobar utisak u Kaunasu

Jasno je bilo da je fudbalskoj reprezentaciji Bugarske remi sa Litvanijom (1:1) u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bio ravan porazu. Zbog toga su selektor Mladen Krstajić i njegovi izabranici bili primetno besni posle utakmice koja se odigrala u subotu. Međutim, nema opravdanja za stanje u kojem su ostavili iza sebe svlačionicu na nedavno rekonstruisanom stadionu „Sveti Darijus i Sveti Girenas“ u Kaunasu, zbog čega su ih litvanski mediji opravdano kritikovali.

Fotografija u kojem su stanju čistači zatekli svlačionicu kada su ušli u nju brzo se pojavila u medijima. Flaše razbacane na sve strane, peškiri na podu, kese, čak i jedna banana… Da se odmah pored svega toga ne nalazi kanta za smeće, pa i da se razume.

Izabrane vesti

Litvanski portal 15min.lt piše i da se Krstajić pomalo nesportski ponašao na konferenciji za medije posle utakmice. Zameraju mu da je bio neljubazan i ciničan, te podsećaju da se u bugarskim portalima i pre same utakmice spekulisalo o tome da bi mogao da bude smenjen.

20.45: (7,00) Bugarska (4,10) Srbija (1,50)

Ipak, u nedelju je stigao demant iz FS Bugarske, tako da će Krstajić svakako sedeti na klupi barem još protiv Srbije.

"Ova ekipa je mlada, u proseku ima 22 godine i normalno je da u nekim situacijama ne igraju najbolje. Ne može ništa da se napravi preko noći. Videćemo kako ćemo se boriti sa Srbijom. Uradiću sve kako bih momke rasteretio i psiholoki pripremio za taj susret", rekao je selektor Bugarske.

Tehnički direktor FS Bugarske Georgi Ivanov prokomentarisao je tekst koji je osvanuo na litvanskim medijima.

"Veoma sam razočaran što je procureo snimak iz naše svlačionice, a još više reakcijom javnosti. Svako ko je igrao fudbal zna da svlačionica nije laboratorija, normalno je da se nakupi velika količina đubreta posle meča. Sugestija da su naši fudbaleri namerno ostavili svlačionicu u takvom stanju je čista manipulacija. Lično sam video da je prostorija bila sređena kada smo otišli, a šta se posle toga desilo ne znam", kazao je Ivanov.

Podsetimo, Bugari posle prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo imaju samo jedan poen, pošto su u martu izgubili od Crne Gore 1:0 i Mađarske 3:0. Protiv Litvanije Krstajićev tim nije u potpunosti iskoristio to što su Litvanci već u 17. minutu ostali sa igračem manje, posle isključenja Justasa Lasickasa.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 4. KOLO

GRUPA G, utorak

20.45: (7,00) Bugarska (4,10) Srbija (1,50)

20.45: (1,20) Mađarska (6,75) Litvanija (14,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Bugarskereprezentacija Litvanijekvalifikacije za Evropsko prvenstvokvalifikacije za EPMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara