Marko Livaja (©AFP)
Marko Livaja (©AFP)

Livaja bio na koncertu Miša Kovača, ali ne igra protiv Francuza

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.06.22. | 10:14

Hrvati će bez napadača Hajduka iz Splita dočekati aktuelnog šampiona sveta (ponedeljak, 20.45) u 2. kolu Lige nacija. Promo kvota u Mozzartu na Galske petlove je 2,15.

Selektoru Hrvatske Zlatku Daliću ovogodišnje izdanje Lige nacija nije došlo baš u idealnom trenutku. Reprezentativci su umorni od napornih sezona, gotovo svakog dana se pojavi informacija o nekoj novoj povredi u kampu Vatrenih, pa će naše zapadne komšije u kombinovanom sastavu morati da ugoste Francusku (ponedeljak, 20.45) u 2. kolu, u kojem će pokušati da poprave utisak posle očajne premijere i poraza od Austrije sa 3:0.

Susret 1. kola je propustio jedan od najboljih fudbalera hrvatskog šampionata Marko Livaja, a on neće biti ni u konkurenciji za meč sa Francuskom večeras. Centarfor splitskog Hajduka se uoči okupljanja zarazio korona virusom, zbog toga nije prethodnih dana uopšte trenirao sa reprezentacijom.

Izabrane vesti

Bolovanje je međutim iskoristio da sa svojom suprugom u nedelju ode na koncert Miša Kovača u Splitu. Hrvatski mediji veruju da to znači da će se koliko posle večerašnjeg meča priključiti saigračima iz reprezentacije i tako staviti Daliću na raspolaganje za predstojeće utakmice sa Danskom u Kopenhagenu.

Protiv Francuske zbog korona virusa neće igrati ni Petar Musa, novo pojačanje Benfike. Takođe, Galske petlove večeras neće napasti ni Borna Sosa, Kristijan Jakić i Joško Gvardiol, koji su se prethodnih dana povređivali na treninzima.

Nije lako kada ti posle ovakve sezone stave četiri utakmice Lige nacija u 10 dana. Jednostavno, nas niko ništa ne pita. Stave nas u tu situaciju i mi moramo da igramo, bez obzira na to kakvo je stanje. Svi će da kažu da i drugi igraju, ali nije jednostavno. Mogle su te utakmice da se rasporede na tri meseca, da se igraju po dve. Nije lako, ali takva je situacija i tu ništa ne možemo da promenimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i da damo zadnji atom snage. Ne tražimo alibije, ko je tu, mora da bude spreman sto posto“, poručio je vezista Real Madrida i novi šampion Evrope Luka Modrić, koji će na Poljudu najverovatnije da bude starter.

20.45: (3,60) Hrvatska (3,50) Francuska (2,15)

S obzirom na to kakva je situacija sa povredama, Dalić nema šta da krije. Praktično je izdiktirao novinarima sastav koji će iskoristiti večeras.

Braniće Livaković, takav je dogovor. On će da brani drugu i treću utakmicu, a Ivušić četvrtu, da damo šansu svima. Na desnom boku osim Juranovića nemamo drugo rešenje, Šime se možda vraća za utakmice u Danskoj i Francuskoj. Levo ćemo još da vidimo, dok ćemo na štoperu da probamo Erlića, koji je igrao dobro u Italiji i dobiće šansu. Vida se, isto tako, pripremio, tu je i Šutalo. Hoćemo i njih da isprobamo. U veznom redu biće Brozović, Kovačić i Modrić, dok prema napred prevelikog izbora i nemamo. Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada, to su neka naša razmišljanja… Moramo da budemo bolji u fazi odbrane i da se ne otvaramo previše, jer to Francuzi koriste jako dobro“, kazao je Dalić.

Francuska je takođe otvorila Ligu nacija porazom. U 1. kolu je bolja od nje u Parizu bila Danska sa 2:1, zahvaljujući preokretu u poslednjih dvadesetak minuta. Na toj utakmici na klupi nije sedeo Didije Dešan, selektoru Francuske je preminuo otac, pa je ekipu vodio njegov pomoćnik Stefan Gi. Dešan se ipak priključio nacionalnom timu i vodiće prvaka sveta u Splitu.

On takođe ima kadrovskih problema, protiv Hrvatske sigurno neće igrati Ugo Ljoris, Kilijan Mbape i Rafael Varan, a neizvestan je i nastup strelca jedinog gola Francuza protiv Vikinga, Karima Benzeme. Tu su doduše Grizman, Nkunku, Ben Jeder, Kimpembe, Pavar, Rabio

Hrvatska i Francuska su do sada odmerili snage osam puta, počev od onog polufinala Mundijala 1998. godine. Vatreni nijednom do sada nisu uspeli da savladaju Galske petlove, doživeli su šest poraza i odigrali dva puta nerešeno. Poslednji njihov susret smo videli u oktobru 2020. godine, takođe u Ligi nacija. Tada su Francuzi na Maksimiru trijumfovali sa 2:1, zahvaljujući golovima Antoana Grizmana i Mbapea.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Grupa 1

Ponedeljak

20.45: (2,95) Austrija (3,20) Danska (2,65)

20.45: (3,60) Hrvatska (3,50) Francuska (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskefudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeLiga nacijaMarko Livaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara