Belingem (© Reuters)
Belingem (© Reuters)

Liverpul favorit za Belingema: U Dortmundu se pomirili, ali će makar zaraditi 150.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 11:20

Real, navodno, potisnut, PSŽ i Čelsi nisu toliko opasna konkurencija

Blistao je u dresu Borusije, blista i u dresu reprezentacije Engleske, a zbog izdanja u Bundesligi, Ligi šampiona i na Svetkom prvenstvu lako bi moglo da se desi da Džud Belingem bude jedna od zvezda predstojećeg prelaznog roka. Ako ne na zimu, onda najkasnije na leto će napustiti Dortmund, jer nemački klub nema načina – a ni volje – da se odbrani od napada finansijski moćnijih.

Štaviše, čini se da smo dobili i favorita za potpis talentovanog veziste, snalažljivog i na centralnim i na krilnim pozicijama. U pitanju je Liverpul, koji bi prema saznanjima ne samo britanskih medija trebalo da vrati 19-godišnjeg ofanzivca na Ostrvo, gde je ranije igrao za Birmingem.

Izabrane vesti

Da su Crveni glavni kandidati za potpis Belingema može se zaključiti na osnovu informacija Kristijana Falka, jednog od najprepoznatljivijih novinara u Nemačkoj, stručnjaka za tržišne teme.

„Belingem vidi šansu da postane jedan od lidera Liverpula čim se preseli na Enfild. Džordan Henderson i Džejms Milner su već u godinama, Tijago Alkantara je često povređen, tako da bi se na sredini terena otvorio prostor za Džuda, uz napomenu da je njegov plan da se što je pre moguće vrati u Premijer ligu“, pojasnio je Falk.

Kontakt je odavno uspostavljen. Otac Mark, majka Denis i agent Mark Benet više puta su razgovarali sa Jirgenom Klopom oko eventualne uloge Belingema u Liverpulu. Stiče se utisak da je nemački stručnjak uspeo da ubedi Džudovo okruženje da je za njega najbolje da obuče crveni dres. Toga su svesni i na Vestfalenu, zbog čega su obavestili Real – koji ih je prvi pitao – da je trenutno Liverpul glavni kandidat za potpis i da će Madriđani morati da se potrude da ga dobiju. Crveni bi pritom morali da se isprse, a Falk uverava da će cena na ime obeštećenja dostići 150.000.000 evra kako bi sve strane bile zadovoljne. Liverpul bi dobio igrača s kojim planira da potpiše ugovor na šest godina, Borusija daleko više novca nego što je uložila u njegov potpis (25.000.000 kad ga je angažovala pre dve godine iz Čempionšipa), a Real kome je navodno skupo da baš toliko izdvoji za talenta, koliko god obećavao, pa će se posvetiti završetku posla sa 16-godišnjim Brazilcem Endrikom iz Palmeirasa, koji mu je pristupačniji.

Još nešto.

„Ovde pitanje novca nije primarno. Da jeste, Čelsi, Mančester Siti ili Pari Sen Žermen bi bili u boljoj poziciji da dovedu Belingema. Ovako, Džud je svestan da je mlad i da mu je potreban prostor za igru. Jasno mu je da mu je status takav da je stavio igranje pre finansija i sa te strane je Jirgen Klop napravio dobar posao prilikom ubeđivanja“, napomenuo je novinar Bilda.


tagovi

LiverpulDžud BelingemZimski prelazni rok 2023Borusija Dortmundreprezentacija EngleskeKatar2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara