Vil Mekdauel-Vajt (©AFP)
Vil Mekdauel-Vajt (©AFP)

Alba već dovela prvo pojačanje za narednu sezonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.05.24. | 17:04

Nemački evroligaš potpisao dvogodišnji ugovor sa australijskim kombo bekom Vilom Mekdauelom-Vajtom

Aktuelna sezona još nije ni završena, a Alba već radi na formiranju tima za narednu. Nemački evroligaš potpisao je dvogodišnji ugovor sa australijskim kombo bekom Vilom Mekdauel-Vajtom (26).

Momak iz Brizbejna već ima iskustvo igranja u Nemačkoj gde je od 2017. do 2019. nosio dres Bamberga i drugoligaša Baunah Jang Pajksa. Za to vreme je upisao dva nastupa u elitnom evropskom takmičenju i tri u FIBA Ligi šampiona. Sem epizode u Evropi, Mekdauel-Vajt je ostatak karijere proveo u rodnom zemlji i Novom Zelandu odakle sada dolazi u redove Albatrosa.

Izabrane vesti

"Od kada sam igrao za Bamberg kao tinejdžer, uvek mi je bio mali san da jednog dana zaigram za Albu. Radujem se što ću biti deo kluba koji se bori za titulu šampiona Nemačke. Alba je takođe poznata po tome što pomaže igračima da ostvare svoj puni potencijal. Imam mnogo bivših saigrača koji su igrali u ovom klubu poput Pejtona Sive, Jana Vecela i Luisa Olindea. Sva trojica su rekli samo dobre stvari o profesionalizmu i kulturi kluba, navijačima i gradu. Jedva čekam da stignem u Berlin!”, poručio je novi igrač Albe.

U aktuelnoj sezoni je nastupao za Nju Ziland Brejkerse i prosečno po meču postizao 9,2 poena, 4,3 asistencije i 3,2 skoka. Odigrao je 24 utakmice. Sa nacionalnim timom ima osvojeno zlato na Azijskom kupu 2022. godine.


tagovi

KK AlbaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara