Pogodak Žote (© Reuters)
Pogodak Žote (© Reuters)

Liverpul ne zna na Enfildu, ali u gostima dere: Diogo Žota presudio svojima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 23:01

Crveni se pobedom nad Vulverhemptonom vratili u igru za evropski fudbal naredne sezone

Na Enfildu mace, van njega tigrovi. Zaređali su fudbaleri Liverpula šest poraza na svom terenu, osam utakmica zaredom nisu dobili, ali kad napuste rođeni stadion podsete na ekipu šampionskog mentaliteta. Uspeli su tokom 2021. na strani da dobiju Totenhem, Vest Hem, Šelfild junajted, dvaput RB Lajpcig (oba puta u Budimpešti), da bi trijumfom nad Vulverhemptonom (1:0) popravili šanse da naredne sezone, ipak, igraju evropski fudbal.

U završnom susretu 28. kola Premijer lige koloniji Portugalaca na Molinou presudio je – Portugalac. Stigao je Diogo Žota letos među Crvene posle impresivne sezone pod komandom Nuna Esperita Santa, a onda je rastužio bivšeg učitelja. U završnici prvog dela, posle sjajne kombinacije najproduktivnijeg gostijućeg tandema Mohamed Salah-Sadio Mane, rasplio je špicem po lopti, savladao sunarodnika Ruia Patrisijaiskusni čuvar mreže je u završnici pretrpeo ozbiljnu povredu glave i na nosilima je napustioi stadion – popravio raspoloženje u taboru i dalje aktuelnog engleskog prvaka.

Izabrane vesti

Na ovaj način, Liverpul je iskoristio poraze Evertona od Barnlija, te Totenhema od Arsenala, napredovao za dve pozicije i popeo se na šesto mesto na tabeli. Sad je samo dva koraka iza Vest Hema i pet udaljen od Čelsija, vlasnika poslednje ulaznice za grupnu fazu Lige šampiona. Kad već titulu ne može da odbrani, u užasnoj prvenstvenoj sezoni, plasman među prva četiri bio bi premija. Sad taj cilj deluje i te kako dostižan.

Ruku na srce, u igri tima Jirgena Klopa dosta toga ne štima. Posebno ne na sredini terena, niti u povredama unakaženoj odbrani. S tom razlikom što je u odnosu na neke prethodne duele nemački stručnjak na Molinou dočekao Alisona Bekera u najboljem izdanju. Osujetio je Brazilac četiri pokušaja Vukova (Nelson Semedo, Ruben Neveš dvaput, Adama Traore) i držao svoj tim u igri i kad se činilo da klizi ka još jednoj nevolji.

Imao je Alison i naklonost sreće. Neko bi rekao i – sudija. Samo što je počela utakmica, u drugom minutu, naleteo je na Semeda, srušio beka domaćeg sastava i nema arbitra na svetu koji takav start ne bi okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Osim Britanaca. A Kreg Poson priprada soju sudija koji su u svađi sa pravililama i(li) logikom.

Čist penal. Liveprul se izvukao“, čak je i Džejmi Karager, legenda Liverpula, priznao za Skaj sport da je Vulverhempton oštećen.

Kad je to preživeo, gost je našao način kako da preti. Sadio Mane je mučio odbranu Vukova jednako kao Adama Traore poslednju liniju Liverpula, sevali su udarci na obe strane, pokušao je Žota i u drugom poluvremenu udarcima sa distance, Salahu je gol u finišu poništen (tom prilikom nastradao je Patrisio, jer ga je kolenom u glavu pogodio Kodi, pa je golman morao da bude zamenjen, a prekid potrjao desetak minuta), ali za Crvene je najbitnije da su nekako preživeli gostovanje na stadionu gde nisu dobili ni Čelsi, ni Totenhem, ni Arsenal.

Uostalom, ako s nekim znaju onda je to Vulverhempton na njegovom terenu. Od osam poslednjih mečeva dobili su pet, triput su remizirali.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

Kristal Palas - Vest Bromvič 1:0 (1:0)

/Milivojević 37p/

Everton - Barnli 1:2 (1:2)

/Kalvert-Luvin 32 - Vud 13, Meknil 24/

Fulam - Mančester Siti 0:3 (0:0)

/Stouns 47, Gabrijel Žezus 56, Aguero 60p/

Nedelja

Sautempton - Brajton 1:2 (1:1)

/Adams 27- Dank 16, Trosar 56/

Lester - Šefild junajted 5:0 (1:0)

/Iheanačo 39, 69, 78, Perez 64, Ampadu 80ag/

Arsenal - Totenhem 2:1 (1:1)

/Edegard 44, Lakazet 64pen - Lamela 33/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Doson 53AG/

Ponedeljak

Vulverhempton – Liverpul 0:1 (0:1)

/Žota 45+2/



tagovi

Diogo ŽotaRui Patrisio

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara