Liverpul neće da proda Grujića ispod cene, sledi nova pozajmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 16:06

Isti slučaj i kada je u pitanju Hari Vilson

Herta je odavno izrazila želju da zadrži Marka Grujića, javila se i Borusija iz Mehengladbaha sa idejom da pozajmi visokog srpskog vezistu od Liverpula i da u ugovor unese obaveznu otkupnu klazulu od 18 miliona evra koja bi bila aktivirana narednog leta...

Posle dve odlične sezone u redovima berlinskog bundesligaša, Marko Grujić ima obavezu da se javi na početak priprema Liverpula, koji je zakazan za 15. avgust. Međutim, nije izvesno da će naredne sezone biti stanovnik Enfilda. Srbin želi da ima veću ulogu u timu, jer smatra da samo kroz kontinuitet utakmica može da napravi novi iskorak u karijeri. Međutim, teško da to Jirgen Klip može da mu obeća.

Izabrane vesti

Međutim, Tajms u današnjem izdanju piše da Liverpul ne namerava da u letnjem prelaznom roku proda Marka Grujića, baš kao i Harija Vilsona iz Bornmuta. Razlog je finansijska kriza, izazvana pandemijom virusa korona. Odnosno, činjenica da za Grujića i Vilsona ne bi mogli da dobiju onoliko koliko zapravo oni vrede.

Pre četiri meseca spekulisalo se da bi prodajom Grujića i Vilsona, bivši šampion Evrope mogao da zaradi 40 miliona funti. Sada je ta cifra u domenu teorije. I pored toga što su Grujić i Vilson ostavili sjajan utisak na pozajmicama.

Bivši vezista Crvene zvezde je ove sezone odigrao 31 meč, postigao četiri gola i upisao dve asistencije. Sa druge strane Vilson je bio drugi strelac Bornmuta sa sedam golova.

Ugledni novinar Tajmsa Pol Džojs tvrdi da su nove pozajmice realnost kada se povede reč o Grujiću i Vilsonu.

„Liverpul ne želi da proda ova dva igrača po značajno sniženoj ceni. Reč je o momcima koji još nemaju 25 godina, i oni bi u budućnosti mogli da zadrže vrednost na tržištu“, piše Tajms.

Isti izvor navodi da bi Grujić i Vilson mogli da ostanu u Liverpulu samo ako Jirgenu Klopu bude potrebna šira rotacija, i ako se nemački stručnjak odluči da napadne svim silama FA i Liga Kup.

Mnogo nepoznanica...


tagovi

Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara