Fabio Karvaljo (Reuters)
Fabio Karvaljo (Reuters)

Liverpul nije završio: Posle Dijaza, blizu potpisa je i Karvaljo

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 19:43

Redsi poslali zvaničnu ponudu

Liverpul je danas potvrdio veliko zimsko pojačanje u liku kolumbijskog krila Luisa Dijaza ali sa njegovim transferom iz Porta nije završio januarski šoping.

Redsi će pokušati da za narednih nešto više od 24 sata obezbede i transfer ofanzivnog veziste Fabija Karvalja iz Fulama. Ovaj 19-godišnjak je ušao u poslednjih šest meseci ugovora na Krejven Kotidžu i skrenuo je pažnju brojnih klubova. Liverpul ne želi da čeka leto i da ga dobije za džabe već je odmah poslao ponudu vrednu 6.000.000 evra kako bi kaparisao njegov potpis pre konkurencije. Redsi su voljni i da ga ostave na pozajmici u Fulamu do isteka ugovora i kraja sezone.

Izabrane vesti

Karvaljo je Portugalac ali se sa 14 godina doselio u London kada je postao član Fulama i od tada nastupa za engleske mlađe selekcije. Sa 18 godina je debitovao u prvom timu Fulama prošle sezone, da bi ove sezone kod trenera Marka Silve dobio ozbiljniju ulogu i sa sedam golova i četiri asistencije na 18 mečeva u Čempionšipu je dao značaj doprinos Fulamovim ambicijama da se vrati u Premijer ligu.

Silva insistira da klub zadrži Karvalja do kraja sezone jer ga smatra neophodnim u borbi za Premijer ligu pa bi ova ponuda Liverpula mogla da zadovolji sve strane. Problem je što je Fulam na početku prelaznog roka istakao cenu od čak 10.000.000 evra nadajući se da će izvući i više nego što je realno za igrača kojem ističe ugovor.

Dva kluba su u dobrim odnosima prethodnih godina pošto je Liverpul iz Fulama kupio Harvija Eliota a prodao mu je Harija Vilsona uz gest dobre volje da londonski klub sa isplatom obeštećenja počne godinu dana kasnije jer je imao problem sa finansijskim fer-plejom.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Fabio Karvaljo

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara