(©AFP)
(©AFP)

Liverpul odlučio da pruži šansu Grujiću

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 12:29

Tvrdi sportski direktor Herte

Marko Grujić će sigurno odraditi sa Liverpulom pripreme i predsezonu prijateljskih mečeva, a potom će biti doneta odluka šta dalje sa srpskim vezistom.

To je za nemački Kiker otkrio legendarni Mihael Prec, aktuelni sportski direktor Herte. Prec je veliki ljubitelj Grujićevih kvaliteta ali ne gaji previše nada da će uspeti i treću godinu zaredom da ga dobije od Redsa na pozajmicu.

Izabrane vesti

„Naravno da smo i dalje u kontaktima sa Liverpulom. Prošlog leta smo čekali i otvorila su se vrata za drugu pozajmicu. Jirgen Klop mi je tada dao signal da su spremni da puste Marka na još jednu pozajmicu. Ali sada ga žele nazad i sigurno će odraditi predsezonu sa njima. Iz današnje perspektive je teško proceniti šta će biti posle toga, ali Marko će uvek biti igrač o kojem će Herta da razmišlja“, rekao je Prec.

Grujić je je bio prvo pojačanje Jirgena Klopa u Liverpulu. Nemac je posle nekoliko meseci na Enfildu insistirao na dovođenju srpskog veziste. Kupili su ga u januaru 2016. i ostavili ga u Zbvezdi na pozajmici do kraja sezone, a onda je u sledećoj sezoni dobio priključen ekipi Redsa. Proveo je pola godine u ekipi, odirgao osam mečeva u svim takmičenjima i potom je pozajmljen Kardifu na polusezoni. Zbog prejake konkurencije, nije bilo šanse da mu Klop pruži veću minutažu, ekipa se uigrala, pa je Grujić narednog leta otišao na pozajmicu u Hertu. Ali tek pošto je produžio ugovor sa Redsima za još dve godine što je ipak govorilo da Klop računa na njega u perspektivi. Prošlog leta je Herta uspela da izdjestvuje još jednu pozajmicu srpskog veziste iako su zainteresovani bili i Ajntraht, Lacio, Verder, Borusija Menhegladbah...

Srpski vezista je za dve godine u Herti osetno napredovao, bio je standardan, pružao dobre partije i zato su mnogi klubovi bacili oko na njega. Ovog leta je najkonkretnija Borusija Menhengladbah koja želi da ga pozajmi uz opciju da narednog leta može da ga otkupi po fiksnoj ceni od 18.000.000 evra.

U Liverpulu nisu raspoloženi da sada pregovaraju i rešili su da Grujić prođe pripreme pa da onda odluče da li je vreme za pravu šansu na Enfildu ili novu pozajmicu i možda prodaju. Konkurencija u veznom redu je žestoka. Direktni konkurenti srpskom vezisti su Henderson, Vajnaldum, Keita, mada postoje indicije da bi Holanđanin mogao da napusti klub jer nije zadovoljan ponudom za produžetak ugovora na samo dve godine. Aktuelni mu ističe sledećeg leta. 


tagovi

Mihael PrecMarko Grujić

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara