Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

Liverpul se vraća na čelo, Junajtedova odbrana jača na Stamford Bridžu

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 10:17

Premijer liga: Zicer za Redse na Enfildu (20.30). Duel Čelsija i Mančestera nekada je odlučivao o tituli, sada je to obračun poljuljanih giganata kojima visi i plasman u Evropu (21.15)

Arsenal i Mančester Siti su slavili u sredu, na redu je Liverpul. Neće tim Jirgena Klopa imati težak zadatak na Enfildu, stiže večeras (20.30) “fenjeraš” i davno prežaljeni Šefild Junajted. Pobeda je imperativ za domaćina da se opet vrati na čelo Premijer lige.

Nemački stručnjak broji poslednje nedelje na klupi velikana, a titula bi bila oproštaj od Enfilda u velikom stilu. Klopa ne dotiču priče da je njegov tim sada favorit za kunu.

Izabrane vesti

Pošto smo izgubili od Arsenala nismo bili favoriti. Možda s pravom. Ne znam, nije me briga. Ono što je najbitnije u finšu sezone je da ignorišemo stvari spolja, jer to uvek ide gore-dole. Moramo da budemo profesionalni, da igramo najbolji fudbal”, rekao je Klop.

Nemački stručnjak je istakao da ga ne zanima meč sa Mančesterom Junajtedom u nedelju, da je sada fokus na Šefildu.

Ne možete da dobijete rivale, a da ga ne poštujemo. Igraćemo sa dostupnim igračima. Kertis Džons se vratio, ali ne može da igra 90 minuta. Šefild Junajted zaslužuje naše poštovanje i dobiće ga”, rekao je Klop.

20.30: (1,08) Liverpul (13,0) Šefild Junajted (20,0)

I dalju su van stroja Trent Aleksander Arnold, Alison Beker, Stefan Bajčetić, Diogo Žota, Džoel Matip i Tijago Alkanatra. Očekuje se da će uskoro u tim da se vrate Diogo Žota i Trent Aleksander Arnold.

Oni treniraju zajedno, a verujemo od sledeće nedelje da će moći da se priključe timu, u grupnim treninzima”.

Klopa hrabri povratak na teren Škota Robertsona. Stefan Bajčetić trenira sa mladim timom ove nedelje i mogo bi i opet da se vrati na teren u finišu sezone.

DARVIN NUNJEZ DAJE GOL ŠEFILDU, KVOTA U MOZZARTU JE 1,65.

Oštrice sa Bramal Lejna su jednom nogom u Čempionšipu, imaju čak 10 bodova manje od Notingema, prvog koji je iznad zone ispadanja. Šefild ima dva vezana remija, ali daleko je od ozbiljne priče za opstanak. Pirmio je najviše golova u ligi, dao je najmanji broj pogodaka, pa će teško prošlogodišnji član Čemšionšipa da ostane u eliti.

Nekada je duel Čelsija i Mančester Junajteda bio derbi koji je odlučivao za titulu, a sada je to obračun posrnulih giganta koji su nekoliko godina u silaznoj putanji. Plavci su bez poraza pet kola, pa i dalje gaje nadu da mogu do plasmana u Evropu.

21.15: (2,00) Čelsi (3,60) Mančester Junajted (3,60)

Đavoli i dalje mogu do “kote 5” i borbe za Ligu šampiona (Engleska najverovatnije dobija još jednog predstavniika u evroeliti). Dobra vest za menadžera Erika ten Haga je da su se od povrede oporavili štoperi Rafael Varan, Hari Megvajer i Džoni Evans. Van stroja su i dalje Lindelof, Malsaija, Marsijal, Martinez i Šou.

Maurisio Poketino je mesecima na pragu otkaza. I dalje je tu, ali pitanje je da li će da počne narednu sezonu na Stamford Bridžu. Argentianc i dalje ima veliki broj povređenih igrača. Van stroja su Čaloba, Čukvuemeka, Kolvil, Fofana, Džejms, Lavija, Enkunku, Sančez i Ugočukvu. Ben Čivlel je konačno zdrav.

U prvom delu sezone na Old Trafordu, Mančester Junajted je slavio sa 2:1 početkom decembra. Skot Mektomini je postigao oba pogotka za Đavole, dok je Kol Palmer dao jedini gol za tim iz Londona.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)

/Isak 15 - Kalvert Luin 88/

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)

/Hadson Odoi 9, Vud 19, Gibs Vajt 45+3 - Adarabiojo 49/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1 (1:1)

/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+3/

Vest Hem - Totenhem 1:1 (1:1)

/Zuma 19 - Džonson 5/

Sreda

Arsenal - Luton 2:0 (2:0)

/Edegor 24, Hašioka 44 ag/

Brentford - Brajton 0:0

Mančester Siti - Aston Vila 4:1 (1:1)

/Rodri 11, Foden 45+1, 62, 69 - Duran 20/

Četvrtak

20.30: (1,08) Liverpul (13,0) Šefild Junajted (20,0)

21.15: (2,00) Čelsi (3,60) Mančester Junajted (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulPremijer ligaČelsiJirgen KlopMančester JunajtedŠefild junajted

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara