Dvostruki strelac Kurtis Džons (©Reuters)
Dvostruki strelac Kurtis Džons (©Reuters)

Liverpul u polufinale uz bučnu petardu i glasan urlik: Dajte taj pehar Liga kupa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 22:47

Vest Hem se ništa nije pitao na Enfildu

Najnebitniji od svih pehara u dometu, ali čini se Liverpulu svejedno primamljiv. Jer iako Vest Hem jeste redovna mušterija na Enfildu, lakoća sa kojom su Redsi isprašili goste svedoči da su dobrano naoštreni da u trofejnu vitrinu unesu još malo srebrnine. U četvrtfinalu Liga kupa Čekićari su pobeđeni sa 5:1, mada mogu još da budu i zadovoljni, jer ne bi bilo nimalo nezasluženo ni da je kombinovani sastavu na taj rezultat dodao bar još tri gola.

Tačno je i da ni tim iz Londona nije igrao u najjačem sastavu – i jedni i drugi su izmenili po šestoricu igrača u odnosu na prethodne prvenstvene izazove – ali isto tako je tačno i da Vest Hem nije postojao na terenu.

Izabrane vesti

Od prvog pa sve do poslednjeg minuta igralo se isključivo na gostujućoj polovini terena. Navijači ekipe Dejvida Mojesa uzdisali bi čim bi prešli granicu na centru. A, prvi šut svog tima ka golu – ne i u okvir – videli su tek u 71. minutu. Liverpul je do tada već prebacio 20 komada.

Dva su ušla. Do tada bar. Prvi je sa skoro 30 metara lansirao Dominik Soboslaj nakon što je Džerel Kvensa “odžepario” Saida Benramu. A, drugi je u 56. minutom lukavi Kurtis Džons proturio kroz noge Alfonsu Areoli.


Probao je tada Mojes da nešto promeni uvođenjem Lukasa Pakete, ali je valjda i on sam shvatio da nema razloga da nešto pokušava i uzalud zamara ljude. Liverpul bi večeras uspeo da odleti i na Mesec, samo da mu je to palo na pamet.

Kad je u tom 71. minutu Vest Hem prvi put i probao, odmah mu je domaćin odgovorio. Učinio je to Kodi Gakpo, elegantno plasiranom loptom sa ivice šesnaesterca. Tek da protivnicima ne padne na pamet da slučajno preokrenu rezultat.

Posle tog trećeg gola mogao je i Liverpul da malo “olabavi” s pritiskom, pa je i Vest Hem stigao do utešnog pogotka. Zaista je lepo raspalio po toj lopti, mora da se onako detinje obradovao…

Bolje da nije, jer čim se Vest Hem malo osilio, Liverpul je uzvratio sa kamatom. Prvo “rezervista” Mohamed Salah – počeo je na klupi kao i Luis Dijaz, Trent Aleksander Arnold Ibrahima Konate i još part inače standardnih prvotimaca – a onda i Kurtis Džons, opet, ovaj drugi je bio još i lepši nego prvi, pravi skijaški spust sa centra igrališta do opasne zone i onda rutinska egzekucija.


Sad Arsenal za vikend u Premijer ligi, a posle ćemo opet o Liga kupu. Midlzbro, Fulam i Čelsi su još u polufinalu, Kup je zanimljiv baš zbog iznenađenja, ali jasno nam je svima ko je najbolji u toj konkurenciji.

LIGA KUP, ČETVRTFINALE

Utorak

Everton – Fulam 1:1 (0:1), penalima 6:7

/Beto 82 – Kin 41ag/

Port Vejl – Midlzbro 0:3 (0:2)

/Hoson 11, Rodžers 23, Kruks 53/

Čelsi – Njukasl 1:1 (0:1), penalima 4:2

/Mudrik 92 – Vilson 16/

Sreda

Liverpul – Vest Hem 5:1 (1:0)

/Sobslaj 28, Džons 56, Gakpo 71, Salah – Boven 77/


tagovi

Kurtis DžonsDominik SoboslajLiga kupLiverpulVest Hem

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara