(©Reuters)
(©Reuters)

Liverpul više nije najbolji ni u gradu, Everton posle 22 godine slavio na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 20:30

Gradski derbi u 25. kolu Premijer lige pripao Karamelama

Krizi Liverpula nema kraja, odbrana šampionske krune danas izgleda kao teško dostižan san, a Redsi više nisu najbolji tim ni u svom gradu.

Prvi put od 1999. godine, tim sa Enfilda je poražen u prvenstvu na svom terenu od Evertona (2:0), a pobedu posle 24 utakmice posta u Mersisajd derbijima potpisao je raspoloženi Brazilac Rišarlison.

Izabrane vesti

Ofanzivac Karamela predstavljao je pokretačku snagu gostiju, a sjajnu partiju otvorio je na idealan način, pogotkom u 3. minutu. Koban po odbranu Liverpula bio je južnoamerički tandem Rodrigez-Rišarlison, a rutinskoj egzekuciji Brazilca prethodila je idealna lopta u prostor Kolumbijca koji je uhvatio na spavanju celu odbranu domaćina.

Pod pritiskom rezultatskog imperativa usled činjenice da je njegov tim gradski derbi dočekao sa tri prvenstvena poraza u nizu Jirgen Klop je naredio potpunu ofanzivu, međutim pokušaji šampiona Engleske završavali su se neslavno. Najbolju priliku da pre odmora donese izjednačenje imao je Henderson u 20. minutu, ali je njegov udarac briljantnom intervencijom na putu do mreže zaustavio Džordan Pikford.

Sa svakim krugom sekundare, pritisak na domaćina je rastao, a rešenja u ofanzivi nije bilo. Jureći gol zaostatka nemački strateg je posegao za svim mogućim opcijama, šansu je od 63. minuta dobio i Šaćiri, ali ni ulazak Švajcarca nije doneo značajniji pomak u napadu Redsa. Motivisani Holgejt stavio je u džep Manea, dok je Salah tek na momente uspevao da pokaže zube. Najbolju šansu za Liverpul imao je upravo Egipćanin u 70. minutu kad je dobio loptu u petercu i uputio udarac, ali je još jednom Pikford pokazao golmanske kvalitete i sprečio poravnanje.

Iako je Anćeloti u italijanskom stilu stavio katanac pred svoj gol, pruživši šansu Sigurdsonu i Kalvertu Luvinu u drugom delu igre pokazao je da ne odustaje od ofanzive što mu se isplatilo u trenucima kad su Redsi krenuli sbvim silama u napad.

Ofanzivom i dugim loptama Liverpul je u završnici tražio rupu u odbrani Karamela, a umesto toga ostavio je promaju na svojoj polovini koju je iskoristio Kalvert Luvin i na proigravanje Rišarlisona poveo munjevitu kontru. Engleski napadač pao je u kaznenom prostoru rivala posle starta Aleksander Arnolda, a arbitar Kavana je pokazao na belu tačku. Iako je utisak bio da Arnold nije imao nameru da obori rivala, sudija nije promenio stav ni posle gledanja ponovljenog snimka, a najstrožu kaznu iskoristio je Sigurdson inajavio velika tri boda.

Poslednje slamke spasa za domaćina predstavljale su pretnja Firmina u 85. minutu i ulazak Origija dva minuta kasnije, ali je rezultat ostao nepromenjen te je Liverpul prvi put od 1923. godine upisao četvrti uzastopni poraz na Enfildu.

Everton je 12. pobedom u 24 susreta stigao do 40 bodova koliko ima i gradski rival, ali sa utakmicom više i učinkom od 11 slavlja i po sedam remija i poraza.


PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

Minamino 33 – Maunt 54 pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82p/

21.00: (2,25) Fulam (3,05) Šefild Junajted (3,60)

Nedelja

13.00: (2,80) Vest Hem (2,95) Totenhem (2,80)

15.00: (2,75) Aston Vila (3,30) Lester (2,55)

17.30: (5,80) Arsenal (3,90) Mančester Siti (1,60)

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MersisajdRišarlison

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara