Džordan Henderson (©Reuters)
Džordan Henderson (©Reuters)

Liverpul za nedelju dana ostao bez petorice!? Povredio se i Henderson

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 10:18

Ko će na teren protiv Lestera?

Neće Jirgen Klop moći mirno da spava do meča sa Lesterom u nedelju. Reprezentativna pauza dodatno mu je zagorčala već traumatičnu sezonu. Pored toga što je primoran da sklapa potpuno novu odbranu, trener Liverpula će morati da se zapita: ''Koga u manevar?'' Jer, povredio se i – Džordan Henderson.

Vezista engleske reprezentacije je u pauzi sinoćnjeg meča sa Belgijom ostao u svlačionici, jer nije bio u stanju da nastavi utakmicu, što je potvrdio selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt.

Izabrane vesti

Džordan je na poluvremenu osetio zatezanje i procenio da ne može dalje”, rekao je Sautgejt na konferenciji posle utakmice.

Upitan da li se radi o povredi zadnje lože, koja je Hendersona već mučila sredinom februara, 50-godišnji stručnjak nije želeo da nagađa.

Medicinski ne bih mogao da kažem zasad. Moraćemo da procenimo kada se vratimo u Englesku”, istakao je Sautgejt.

Henderson će u toku dana biti podvrgnut ispitivanjima medicinskog tima u Sent Džordžs Parku, gde će se reprezentacija Engleske pripremati za meč sa Islandom. Vezista Liverpula će taj meč gotovo sigurno propustiti, posebno jer Tri lava više nemaju ni teoretske šanse da se domognu završnice takmičenja u Ligi nacija, a istovremeno su sigurni od ispadanja u drugu diviziju.

Mnogo bitnije pitanje je da li će moći da se stavi na raspolaganje Klopu u nedelju. Jer kada je krajem oktobra potvrđeno da će Virdžil van Dajk nakon pogibeljnog starta Džordana Pikforda zbog povrede kolena morati da propusti veći deo aktuelne sezone, na Enfildu je delovalo kao smak sveta. Nažalost, grdno su se prevarili. Na meču sa Evertonom povredio se i Tijago Alkantara, nedugo zatim i Fabinjo, da bi reprezentativne obaveze dokrajčile šampiona Engleske. U samo nedelju dana Redsi su ostali bez petorice igrača!?

Prvo je 8. novembra Trent Aleksander-Arnold povredio list, tri dana kasnije je koleno ''otišlo'' i Džou Gomezu, na meču sa Srbijom Endiju Robertsonu je stradala zadnja loža, da bi se Mohamed Salah u Egiptu zarazio korona virusom. I onda jučerašnja Hendersonova povreda. Pritom, ne treba zaboraviti ni da je Aleks-Okslejd Čemberlen već duže vreme ''u autu''.

Olakšavajuća okolnost za nemačkog stručnjaka je što se očekuje da se pomenuti Alkantara i Fabinjo do kraja nedelje vrate treninzima. Ipak, da li će Klop smeti da rizikuje i odmah ih ubaci u vatru protiv Lestera, s obzirom da ga u u narednih mesec dana očekuje deset utakmica. Ili će jednostavno biti primoran.


tagovi

Džordan Henderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara