(©Reuters)
(©Reuters)

Liverpulova dva direkta u Atletikovu bradu i karta za drugi krug je u džepu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 22:53

Lagana pobeda Klopovog tima – 2:0

Nije hteo Dijego Simeone da se rukuje sa Jirgenom Klopom posle poraza u Madridu u prošlom kolu, nalazio je razna obrazloženja za to, ali večeras, hteo – ne hteo, morao je da mu skine kapu.

Liverpul je postao treći klub koji se plasirao u prolećnu fazu Lige šampiona, nakon Bajerna i Juventusa, a do karte za osminu finala došao je lakom pobedom nad Atletikom na Enfild roudu – 2:0.

Izabrane vesti

Samo dvadesetak minuta je bilo potrebno Crvenima da samelju Jorgandžije, koje su ostale zbunjene na terenu kao da ih je udario brzi voz. Pre godinu i po dana sastav Dijega Simeonea je uspeo da ukroti „hevi metal“ fudbal Liverpula, ali ovog puta je „muzika“ Klopovog tima bila za koji decibel jača i u oba susreta u grupi je odnela pobedu.

Liverpul je u sjajnom momentu, kao pre dve godine kada je lomio rivale na svim frontovima. Poraz od Real Madrida u aprilu, u četvrtfinalu Lige šampiona, poslednji je koji je Klopov tim pretrpeo na bilo kojem frontu. Dese se dani kao protiv Brajtona prethodnog vikenda, kada su Galebovi uspeli da odnesu bod sa Enfilda (2:2), ali nema mnogo srećnika koji se mogu pohvaliti takvim uspehom u ovih pola godine.

Pored svih „dijamanata“ koje Klop ima na raspolaganju, igra glavom onižeg Dijega Žote je definitivno jedno od najvećih i za Liverpul i za reprezentaciju Portugalije. Ima sjajan skok krilni napadač Crvenih, ali još više neverovatan osećaj da se nađe na pravom mestu u pravo vreme i tajming za odraz sa zemlje. I večeras se još jednom upisao u strelce udarcem glavom. Aleksander-Arnold je centrirao, a Žota je u padu tukao glavom, lopta je još odskočila od zemlje, ali je na kraju završila u mreži – 1:0.

Visoko produktivnu utakmicu odigrao je Trent Aleksander-Arnold, pošto je namestio i drugi gol za Liverpul. Ponovo centaršut na srce peterca, teško da to može da bude slučajno, verovatno je snimljeno da taj deo polja Atletiko najslabije brani, a ovog puta se tu našao Mane i skrenuo fudbal u mrežu – 2:0.

Kada je Felipe u 36. minutu dobio crveni karton, sve su lađe Madriđana da mogu da se vrate u život potpuno potonule.

Drugo poluvreme donelo je slabiji ritam, Atletikovu želju da meč završi sa što manje golova u mreži, mada mu se zatresla malo nakon što je krenulo drugo poluvreme. Ponovo je Žota bio egzekutor, ali je VAR poništio pogodak. Isto kao i srećni gol Luis Suareza na drugoj strani, nekadašnjeg ljubimca navijača Liverpula, koji su ga ove večeri dočekali zvižducima. Izgleda da je ta ljubav davna prošlost.

U sporijem ritmu meč je priveden kraju, uz pesmu iz Kopa jer je Liverpul već osvojio kartu za osminu finala Lige šampiona, dva kola pre kraja grupne faze.

GRUPA B

Sreda

Milan - Porto 1:1 (0:1)

/Mbemba 61ag - Dijaz 6/

Liverpul – Atletiko Madrid 2:0 (2:0)

/Žota 13, Mane 21/


 


tagovi

LiverpulAtletiko MadridDiogo ŽotaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara