Lancini i Benrama (©Reuters)
Lancini i Benrama (©Reuters)

LK: Pjunik ispustio pobedu u Bratislavi; Molde velikim preokretom, uz Vest Hem, direktno u osmini finala

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.10.22. | 23:06

Andrej Ilić asistent u porazu RFS-a od škotskog Hartsa, veliki preokret Jurgordena u skandinavskom obračunu...

Crvena zvezda je letos ispratila Pjunik “petardom” sa stadiona Rajko Mitić, jermenski klub doživeo je katastrofu. Do plej-ofa Lige Evrope sa Šerifom iz Tiraspolja nije se oporavio, ali jeste za grupnu fazu Lige konferencije. Ko bi rekao da će Pjunik koji mesec kasnije od debakla u Beogradu biti u prilici da u poslednjem kolu na svom terenu odlučuje o prolazu u nokaut fazu nedavno oformljenog takmičenja... 

Bratislava je bila pred kapitulacijom, a Pjunik desetak minuta daleko od onoga što mu se ni u snu nije javljalo - prvo mesto. Sve je palo u vodu u dva napada, odbrana kojom je komandovao Aleksandar Miljković - trener ga prekomandovao na štopera - ipak nije izdržala. Slovan je izbegao pad u rupu bez dna, spasao se eliminacije i kolo odluke dočekaće kao lider - 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Činilo se do 84. minuta i gola Gurama Kašije da je Slovan u bezizlaznoj situaciji, da neće probiti bedem Jermena i da će mu doći glave skrivljen penal. A, onda - blickrig! U šoku je bio bio Pjunik, čim je lopta krenula sa centra usledio je klasičan nokaut. Imao je klub iz Bratislave dvostruki razlog za slavlje, zahvalninicu je poslao u Litvaniju na Žalgirisovu adresu.

Otkinuo je Žalgiris bodove Bazelu (2:2), zakuvao je situaciju u grupi i vratio se iz mrtvih. Remi ništa nije promenio u kalkulaciji Litvanaca, igrala im je samo pobeda. Jedino su uspeli da napakoste Bazelu, koji je poveo fenomenalnim golom Endija Diufa, koji možete pogledati OVDE. Bilo je ovo veče Matijasa Ojevusija, engleski napadač demolirao je odbranu domaćina. 

Bazelu je ostao bod, Moldeu ni toliko! Režirao je Jurgorden veliki preokret, nadoknadio je zaostatak od dva gola i overio prvo mesto u grupi - 3:2 (1:2). Samim tim i direktan plasman u osminu finala Lige konferencije. Šveđani su u komšijskom obračunu bili na konopcima, čekao se samo završni udarac Moldea - nije stigao.

Viktor Edvardsen je pre odlaska na poluvreme zatresao mreže, bio je to prvi znak života Jurgordena. Došao je u pravi čas. Prodrmao je goste, koji su u nastavku plesali po taktovima Džoela Asora. Šveđanin sa nigerijskim pasošem podsetio je zašto ga je Svonsi otkupio od Sanderlenda i za transfer izdvojio 2.300.000 evra. Prvo je doneo izjedanačenje, a potom i namestio gol Harisu Radetincu za trijumf u Norveškoj.

Nije Jurgorden ove večeri jedini izvadio vizu za osminu finala Lige konferencije, to je uradio i - Vest Hem. Londonski klub je minimalcem na Olimpijskom stadionu protiv Silkeborga pečatirao prvu poziciju u grupui - 1:0 (1:0). Siti su se ispromašivali Čekićari, nudili su se gostima koji šanse nisu iskoristili. Vest Hem onu najbolju jeste. Manuel Lancini je realizovao jedanaesterac. Gol možete pogledati OVDE.

Fjorentina je pobedom nad Bašakšehirom u Italiji iz igre za prolaz izbacila Harts, ali to nije poremetilo Škote. Opravdali su ulogu favorita i drugi put savladali RFS (2:1) za koji je asistenciju upisao srpski napadač Andrej Ilić.

LIGA KONFERENCIJE – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Grupa A

Fjorentina - Bašakšehir 2:1 (1:1)

/Jović 26, 62 - Aleksić 15/

Harts - RFS 2:1 (2:1)

/Šankland 3, Halidaj 12 - Frajzenbihler 39/


Grupa B

Anderleht - FCSB 2:2 (1:0)

/Veršeren 38, Vertongen 75 - Kompanjo 60, Dava 82/

Vest Hem - Silkeborg 1:0 (1:0)

/Lancini 24pen/


Grupa C

Viljareal - Hapoel Ber Ševa 2:2 (0:0)

/Čukvueze 57, Danžuma 70 - Hemed 48pen, Jezkel 79/

Austrija Beč - Leh 1:1 (0:0)

/Keles 70 - Išak 48/


Grupa D

Nica - Partizan 2:1 (1:0)

/Pepe 29, Lemina 77 - Gomeš 74/

Slovacko - Keln (prekinuto)


Grupa E

Vaduz - AZ Alkmar 1:2 (0:0)

/Hasler 77 - Kerkez 50, Van Brederode 75/

Dnjepar 1 - Apolon Limasol 1:0 (1:0)

/Pihaljonok 39/


Grupa F

Molde - Jurgorden 2:3 (2:1)

/Brinhildsen 6, Kasa 21 - Edvardsen 44, Asoro 67, Radetinac 77/

Šamrok - Gent 1:1 (1:0)

/Gafni 3 - Seok 74/


Grupa G

Balkani - Slavija Prag 0:1 (0:0)

/Lingr 75/

Sivas - Kluž 3:0 (1:0)

/Jatabare 22, 73, Gradel 64/


Grupa H

Bazel - Žalgiris 2:2 (2:1)

/Dijuf 1, Zećiri 17 - Ojevusi 42, 62/

Slovan Bratislava - Pjunik 2:1 (0:0)

/Kašija 84, Ramirez 85 - Kokjuč 64pen/



tagovi

Liga konferencijeBazelŽalgirisDnjiproApolon LimasolMoldeJurgordenŠamrokGentSivasporCFR KlužVest HemSilkeborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara