LN: Italija ponovo treća, Holanđane još peče Hrvatska (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 17:03

Vajnaldum zakuvao, ali domaćini nisu mogli više od toga...

Holandija ponovo nije uspela. Od 1988, kada je osvojila jedini reprezentativni trofej (Evropsko prvenstvo), poražena je u sedam polufinala ili finala velikih takmičenja. Poslednji put pre četiri dana, na domaćem terenu, pa je zaista teško bilo očekivati od Ronalda Kumana da oporavi ekipu i da ona zaigra s potrebnim žarom u susretu za treće mesto. Uspeli su, doduše, Holanđani da se probude nakon veoma lošeg starta, međutim to je bilo dovoljno tek da unesu malo drame u finiš susreta. Na kraju 3:2 za Italijane, koji po drugi put uzastopno uzimaju treće mesto u Uefinoj Ligi nacija.

Holanđanima je teže palo ispadanje u polufinalu od Hrvatske nego Italijanima od Španije i to se lepo videlo u današnjem međusobnom okršaju. Nameračile su se Lale da pred svojom publikom dođu do drugog reprezentativnog trofeja, ali dogodilo im se što se dogodilo, pa su na kraju ostali i bez medalje.

Izabrane vesti

Italijani zasluženo slave. Iskoristili tu uspavanost domaćina u prvih pola sata, postigli dva brza gola, nakon čega je bilo mnogo teško vratiti se u meč iz ugla Kumanovog sastava.

A da loš ulazak utakmicu nije nikakva slučajnost pokazuje podatak da se pod Kumanom takve stvari Lalama maltene redovno događaju. Čak sedam pogodaka u prvih deset minuta primila je Holandija pod ovim selektorom, u poređenju sa samo dva pod prethodna tri selektora.

Federiko Dimarko odigrao je vrlo dobru utakmicu, posebno u prvom delu. Bio je zaslužan za oba gola. Prvi je sam postigao, kod drugog odigrao verovatno najavažniji, povratni pas, pre nego što će Davide Fratezi smestiti loptu iza leđa golmana Bejloa.

Ulazak Stivena Bergvajna i Žoržinja Vajnalduma pokazala se kao prava stvar za domaćine, međutim nedovoljna da se izbegne poraza. Bergvajn je smanjio na 1:2, a Vajnaldum na 2:3. Ako ništa drugo, održavali su neizvesnost...

Ispostavilo se da je presudio pogodak Federika Kjeze u 72. minuta nakon divnog pasa Fratezija...

Imala je Holandija 12 minuta da izjednači nakon što je Vajnaldum pogodio za 2:3 - nije uspela.

2018/19

Finale: Portugal - Holandija 1:0

Za treće mesto: Engleska - Švajcarska 0:0 (6:5 penalima)

2020/21

Finale: Francuska - Španija 2:1

Za treće mesto: Italija - Belgija 2:1

2022/23

Finale: Hrvatska - Španija (20.45)

Za treće mesto: Holandija - Italija 2:3


tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara