Foto: AFP
Foto: AFP

Lodeiro sa penala ubio Pume: Dva jedanaesterca ostavila Sijetl u borbi za trofej Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 06:43

Meksički klub ispustio dva gola prednosti (2:1)

Dva gola Huana Ignasija Dinena svakom dvomeču KONKAKAF Lige šampiona postalo je pravilo koje je argentinski napadač ispoštovao i u finaliu. Posle Sarpise, Nju Inglanda i Kruz Azula, golgeter Pumasa je dva puta na jednom susretu bio koban i po Sijetl koji je učinak protivničkog napadača neutralisao preko Nikolasa Lodeira, junaka gostiju koji je u završnici susreta realizovao dva penala i potpisao remi (2:2).

Fudbaleri Pumasa graškama u završnici utakmice ispustili su trijumf u prvom od dva susreta finalnog dvomeča sa Sijetl Saundersima i tako doveli u pitanje osvajanje četvrte titule KONKAKAF Lige šampiona. Sa druge strane, pogocima Urugvajca član MLS lige prišao je prvom trofeju Lige šampiona u klupskoj istoriji čime bi postao tek treći tim iz SAD koji se popeo na kontinentalni tron.

Izabrane vesti

Meksički predstavnik našao se u prilici da povede nakon prekršaja nad Huan Ignasijo Dinenom u šesnaestercu gostiju, a precizan sa bele tačke bio je upravo igrač nad kojim je napravljen penal.

Pogodak rivala nije uzdrmao člana MLS koji je pretio preko Lodeira i Žoaa Paula, ali je rezultat do odlaska na odmor ostao nepromenjen. Neiskorišćene šanse rivala već u trećem minutu nastavka naplatio Dineno odličnim udarcem glavom posle kornera koji je izveo Rivas.

Dva gola zaostatka bila su dodatni motiv gostiju u završnici utakmice, a ofanziva Sijelta urodila je plodom u 77. minutu kada je nakon igranja rukom jednog od igrača domaćeg tima Nikolas Lodeiro samnjio prednost.

Pogodak Urugvajca uneo je dodatnu neizvesnost, a inspirisani gosti duboko u sudijskoj nadoknadi izborili su novi jedanaesterc koji je Lodeiro ponovo pretočio u gol i tako potpisao remi pred revanš zakazuan za nedelju dana kada će biti poznat novi šampion.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - FINALE (prvi meč)

Pumas - Sijetl 2:2 (1:0)

/Dineno 38p, 48 - 77p, 90+7p/


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaPumasSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara