Dama visi nad ambisom! Senzacija na pomolu, Tusar zapalio Lion (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.20. | 22:59

Velika pobeda ekipe Rudija Garsije, Mauricio Sari u ozbiljnim problemima

Snovi o povratku "ušatog" trofeja u Torino prerastaju u pravu noćnu moru navijača Juventusa. Njih je večeras u pravi pakao pretvorio Luka Tusar, koji je golom u 31. minutu, doneo dragocenu prednost Lionu u okršaju osmine finala Lige šampiona - 1:0 (1:0).

Lion je uspeo u dobroj meri da neutrališe nalete protivnika i taktičke zamisli Mauricija Sarija. Juventus je dugo luta za pravom igrom, domaćin je izašao prilično visoko i vrebao grešku protivničke odbrane. Stara dama se u takvoj situaciji nije najbolje snašla, što je domaćin iskoristio da dođe do prednosti, a ispostaviće se i zalihe pred revanš 17. marta. 

Izabrane vesti

Tusarov pogodak predstavljao je krunu sjajnog otvaranja utakmice ekipe Rudija Garsije. Domaćin se u prvih 45 minuta pitao za sve na terenu. Toko Ekambi je deset minuta pre gola glavom uzdrmao stativu Juventusovog gola, a isti igrač je u samoj završnici prvog poluvremena propustio priliku da duplira vođstvo svog tima, pošto je loptu poslao preko prečke. Ostala je i dilema da li je Kvadrado uštopovao loptu rukom u svom petercu, iako je VAR rekao da nije.

Takva situacija na terenu, stečeno vođstvo i prilika da se dođe do prave seznacije, kao da je pomalo vezala noge domaćem timu. Stara dama je u drugom poluvremenu uspala u potpunosti da promeni situaciju na terenu. Sastav Mauricija Sarija je napadao i konstatno dodavao gas. Taj pritisak je u poslednjih desetak minuta bio gotovo neizdrživ za domaću odbranu. Gosti tražili penale zbog "spornih" startova nad Kristijanom Ronaldom i Paolom Dibalom, a Gonzalo Iguain je pogodio stativu. Ali, mreža Antonija Lopesa je ostala netaknuta. Kada se podvuče crta, Juventus je meč završio sa samo jednim udarcem u okvir gola, što dovoljno govori o pravoj reviji promašaja Bjankonera na ovom meču.

Lion je na dobrom putu da spasi sezonu, koja je nakon brojnih surovih povreda bila osuđena na propast, ali ekipa Rudija Garsije je izdigla glavu iznad vode i sada ima priliku da ostvari fenomenalan rezultat. Juventus će u revanšu biti favorit, ali će morati ozbiljno da se pomuči kako bi došao do četvrtfinala. Na posebnim mukama će u narednim danima i nedeljama biti Mauricio Sari.

Igra njegovog tima i odsustvo prave dominacije, odavno su predmet nezadovoljstva Juventusove publike, tako da temperamentnom strategu neće predstavljati problem samo priprema revanš meča, već očuvanje samopouzdanja i raspoloženja ekipe pred predstvojeći derbi sa Interom. Gazda Andrea Anjeli je indirektno pružio podršku šefu struke, rečima da je u toku trogodišnji projekat, međutim, neće biti iznenađenje ukoliko uskoro bude bio nastavljen bez Sarija.

LION - JUVENTUS 1:0 (0:0)
/Tus
ar 32/

Stadion: Park Olimpik Lion;
Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija).

LION (3-5-2): Lopez - Denajer, Marselo, Marsal - Duboa (od 78. Tete), Bruno, Tuzar, Auar, Korne (od 81. Andersen) - Ekambi (od 66. Terije), Dembele.

JUVENTUS (4-3-3): Ščensni - Danilo, Bonući, De Liht, Aleks Sandro – Bentankur, Rabio (od 78. Bernardeski), Pjanić (od 61. Remzi) - Kvadrado (od 70. Iguain), Dibala, Ronaldo.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara