Lokalpatriotski san: I Pape Šeik Diop ponovo u Vigu, Selta vraća svu odbeglu decu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.19. | 18:59

Sad ih ima čak 11 u timu

Kad je Jago Aspas bio u ambulanti, Selta je krvarila. Kad se Aspas vratio, cepao je protivničke mreže kao da se Pele lično vratio u fudbal. Selta je opstala u Primeri, jednoglasna ocena je da je cilj ostvaren baš zahvaljujući igrama Aspasa i kapitena Uga Malja, dvojice lokalaca, koji osećaju klub u duši.

Uprava je izvukla pouku i presekla: bolje naša deca nego stranci koje samo novac zanima. I ne samo stranci, nego čak i igrači iz drugih španskih regija. Selta svakako nema para da kupuje igrače koji garantuju kvalitet, onda barem da se obezbedi onima koji garantuju da će ostaviti poslednji atom snage na terenu.

Izabrane vesti

Otud: Pape Šeik Diop! Jop jedno odbeglo dete vratilo se na Balaidos. Selta se zaista ispružila kako bi tim napunila momcima koji zaista vole klub. Diop, koji je pre dve sezone otišao u Lion za 10.000.000 evra, sada se vratio na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa za 9.000.000 evra!

Podsetimo, prethodno je Selta dovela i Denisa Suareza (Barselona/12.900.000 evra), a u sklopu transfera Maksija Gomeza u Valensiju sa Mestalje vratila i Santija Minu.

Pride je iz Genka za 9.000.000 evra dovela štopera Džozefa Aida, ali to ne menja činjenicu da će okosnicu ekipe naredne sezone činiti lokalci. Diop je doduše rođen u Senegalu, ali je u Seltu stigao već kao 16-godišnjak i dve sezone proveo u omladinskoj školi pre no što je debitovao za prvi tim. U Selti je dakle proveo četiri godine.

Dakle, Aspas, Maljo, Suarez, Mina, Diop. Okosnica tima za narednu sezonu. Sve skupa, kad dodamo i one mlađe, biće tu 11 lokalaca. Za svako poštovanje. Sad većine navijača širom sveta. Doduše, u najvećim klubovima ova priča jednostavno ne bi mogla da prođe, ali za Seltu – aplauz.

(FOTO: Celta)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara