Manuel Lokateli (Reuters)
Manuel Lokateli (Reuters)

Lokateli: Plakao sam kada su mi rekli da nisam deo Milanovog projekta

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 18:15

Italijanski vezista se prisetio perioda napuštanja Milana i prelaska u Sasuolo

U Milanu svojevremeno okarakterisan kao prekobrojan, Manuelu Lokateliju teško je pao rastanak sa Rosonerima i San Sirom. Međutim u Sasuolu je našao mesto pod suncem i igrama zavredio pažnju nekolicine evropskih velikana. Kroz prvi deo sezone Neroverdi su prošli kao najprijatnije iznenađenje Serije A. Poslednjih 11 utakmica ekipa prosipa bodove šakom i kapom, ali mladog Italijana bi na leto mogli da pojure klubovi poput Juventusa, Mančester Sitija, Real Madrida. Iako mu je promena sredine donela interesovanje evropskih giganata, menjanje crveno-crnog za crno-zeleni dres isprava je podneo izuzetno teško.

"Trenutak kada su mi rekli da nisam deo projekta bio je poražavajući. Sedeo sam na klupi u Milanelu i menadžeri su mi rekli da nisam više bitan u klubu. Vozio sam kući u suzama. Otišao sam kod devojke i plakali smo zajedno. Onda sam zvao roditelje. Bilo je razarajuće. Ali mi je pomoglo jer je na kraju i meni bila potrebna promena", prisetio se Lokateli i odmah nastavio: "Došao sam u Sasuolo i u početku nije sve bilo sjajno. Trening centar nije bio od vrhunskom stanju u kakvom je danas. To mi je pomoglo, jer sam u Milanu imao sve i odmah. Još od najranijeg perioda sve mi je bilo lako dostupno i nadohvat ruke. Iako centar nije bio idealan, ono što ti ostaje u glavi su ljudi koji tu rade, jer na kraju oni ostaju u srcu."

Izabrane vesti

ČEMPIONŠIP, 20.00: (5,50) NOTINGEM FOREST (3,70) NORIČ (1,67)

Po dolasku u Sasuolo sačekao ga je jedan od igrača koji znaju kako je to igrati, trenirati, biti deo kluba sa San Sira.

"Boateng mi je prišao, zagrlio me i rekao mi da dokažem koliko vredim. Trener me je srdačno dočekao i odmah me ugostio u svojoj kancelariji. Imao sam celokupno prijatnu dobrodošlicu", ispričao je Lokateli.

Njegov Sasuolo je večeras ispustio komotnih 2:0 u Torinu, a vezni fudbaler je posle 25 utakmica ostao na učinku od tri gola i dve asistencije.

Za kraj, prisetićemo se i najupečatljivijeg trenutka njegove karijere kada je spektakularnim golom Đanluiđiju Bufonu rešio derbi Milan - Juventus.

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.




tagovi

sasuoloac milanMilanManuel Lokatelimanuel lokateli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara