Albert Samabi Lokonga (Arsenal.com)
Albert Samabi Lokonga (Arsenal.com)

Lokonga na Emirejtsu - šlagvort za zvučnija imena vredan najmanje 17.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 16:59

Talentovani Belgijanac potpisao petogodišnji ugovor sa Arsenalom

Dok navijači Arsenala čekaju igrače poput Usema Auara, Rubena Neveša, Manuela Lokatelija, klub i dalje pravi šlagvort angažovanjem izuzetno mladih snaga. Posle 21-godišnjeg levog beka Nuna Tavareša, Tobdžije je pojačao njegov vršnjak Albert Sambi Lokonga u transferu vrednom 17.500.000 evra. Talentovani Belgijanac poreklom iz Demokratske Republike Kongo je potpisao petogodišnji ugovor, a velikanu iz Brisela bi na račun moglo da legne još 4.500.000 evra na ime potencijalnih bonusa.

Lokonga je stigao taman na vreme da se upozna sa saigračima pre nego što se londonski klub zaputi na Floridu gde će provesti prvi deo priprema. U Belgiji je prošle sezone odigrao 33 meča, postigao tri i namestio dva gola, ali činjenica da Arsenal želi ili Lokatelija ili Neveša, nagoveštava da mladi fudbaler nije projektovan za startera, iako Mikel Arteta ima visoko mišljenje od fudbaleru kojeg je dobio.

Izabrane vesti

“Albert je vrlo inteligentan fudbaler koji je prikazao ogromnu zrelost tokom perioda svog prosperiteta. Imao je pravog mentora u vidu Vensana Kompanija, trenera Anderlehta. Poznajem Vensana jako dobro i pročao je o Albertu u superlativima, aludirajući na pozitivan uticaj koji je imao u Anderlehtu prethodnih sezona. Ubeđeni smo da je Albert spreman za novu etapu sopstvenog razvoja i radujemo se što će unaprediti naš tim svojim kvalitetom", rekao je trener Tobdžija.

Reč je o momku koji je prošao većinu mlađih selekcija Belgije, ali zapažene partije u domovini, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou, neće ubetiti navijače Arsenala da je stigao fudbaler koji bi u debitantskoj sezoni u Premijer ligi mogao da pravi razliku. Svesni su toga i u klubu, koji nije ispunio ni polovinu planova u aktuelnom prelaznom roku. Uskoro bi trebalo da pukne jedan od najvećih transfera u istoriji Arsenala koji će izdvojiti 58.000.000 evra za Bena Vajta.

Deluje da je u ovom trenutku mesto u veznom redu zacementirao jedino Tomasu Partiju. Mateo Genduzi je otišao u Marselj, Granit Džaka na izlaznim vratima kluba, ali ostaju Mohamed Elneni koji, uz dužno poštovanje ne sme biti opcija za startera ukoliko Arsenal želi da se pomakne sa mrtve tačke i vrati u Ligu šampiona. Tu su još i Džo Vilok, kao i Lukas Toreira koji se vratio sa pozajmice iz Atletika.


tagovi

Albert Sambi LokongaArsenalAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara