©AFP
©AFP

Los Anđeles u polufinalu Lige šampiona, Karlos Vela srušio Veselinovićeve snove

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 06:11

Čuveni Meksikanac potpisao poraz Vankuvera u revanšu i overio plasman među ćetiri najbolja tima u KONKAKAF Ligi šampiona

Pobedom 3:0 u gostima Vankuveru Los Anđeles je napravio veliki korak ka polufinalu KONKAKAF Lige šampiona, a plasman u narednu fazu overio je pobedom istim rezultatom pred svojom publikom.

U susretu sa dobro poznatim rivalom domaćin je na krilima Karlosa Vele overio mesto među četiri najbolja kluba, dok je čuveni Meksikanac sa dva pogotka pokazao da za njega godine predstavljaju samo broj.

Izabrane vesti

Član MLS lige protiv rivala iz domaćeg prvenstva do prednosti u revanšu stigao je u 8. minutu preko Vele, a 34-godišnji fudbaler koban po odbranu Vankuvera bio je i u 31. minutu posle proigravanja Sančeza.

Dva gola iz prvog poluvremena, uz tri pogotka iz prvog susreta, otklonila su sve dileme, te je strateg gostiju iskoristio priliku da prilično promeša karte i šansu u nastavku pruži rezervistima. Niz promena rivala iskoristio je Sifuentes i golom u 65. minutu potpisao konačni rezultat.

Starter u redovima gostiju bio je srpski defanzivac Ranko Veselinović koji je na poluvremenu zamenjen. Naredni izazov kanadski klub u MLS ligi očekuje već za četiri dana kada gostuje Ostinu.

Sa druge strane, Los Anđeles je postao drugi polufinalista u KONKAKAF Ligi šampiona, posle Klub Leona koji je ranije večeras materijalizovao ubedljivu pobedu protiv Vajoleta (5:0) i uprkos porazu u revanšu (1:2) plasirao se među četiri najbolje ekipe.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE - DRUGI MEČEVI

Los Anđeles FK - Vankuver 3:0 (2:0)

/Vela 8,31 Sifuentes 65/

Vajolet - Klub Leon 2:1 (2:1)

/Šeri 15, 26 - Rubio 30p/

Četvrtak

04.00: Atlas - Filadeldija, prvi meč 0:1

Petak

04.00: Tigres - Motagva, prvi meč 1:0


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaLos Anđeles FCVankuver Vajtkeps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara