Lotar Mateus kupio fudbalski klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 22:31

Akra Lajonsi u vlasništvu čuvenog asa i njegovih poslovnih partnera

Legendarni nemački reprezentativac i osvajač Zlatne lopte, Lotar Mateus postao je suvlasnik fudbalskog kluba Akra Lajons iz Gane. Nekadašnji trener Partizana svoj klub i sredinu u kojoj se on nalazi vidi kao veliku priliku za pravljenje talentovanih igrača i njihovu distribuciju ka Evropi.

Mateus je novac uložio zajedno sa poslovnim partnerima, bivšim agentom Oliverom Kenigom, i nekadašnjim reprezentativcem Gane, Frankom Ačeampongom. Mateus želi da učestvuje u razvijanju talenta mladih igrača i otvori im vrata Starog kontinenta.

Izabrane vesti

"Naravno da je u pitanju posvlovni model. Gana je oduvek imala ogroman potencijal po pitanju talenta, a to se vidi i u njenoj reprezentaciji. Želimo da dovedemo mlade igrače u Evropu na ozbiljan način i već dobro obučene", rekao je Mateus.

Oliver Kenig je navodno već razvio opsežne kontakte u zapadnoj Africi, a predsedničko mesto u Akra Lajonsima preuzeo je još u januaru ove godine. Na mestu sportskog direktora je njegov stari poznanik i nekadašnji igrač Dortmunda i Frajburga, a kasnije skaut Kelna, Ibrahim Tanko. Ačeampong se još uvek bavi fudbalom, igra za kineski Šenžen i nosi dres reprezentacije, ali očigledno gleda i u budućnost kada je u pitanju posao u fudbalu.

"Upoznao sam Keniga i Ačeamponga preko prijatelja pre godinu dana i oni su me oduševili ovim projektom. Toliko da smo odlučili da postanemo partneri. Gana je fudbalska zemlja i ono što sam video dok sam trenirao sa decom jeste da oni vole fudbal. Video sam mnogo igrača sa dobrim kvalitetima i strašću prema fudbalu. Ovo je ključ za pravljenje kvalitetnijeg fudbala u Gani u budućnosti", dodao je Mateus.


tagovi

Lotar Mateus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara