Vedat Murići (©Reuters)
Vedat Murići (©Reuters)

Lotito konačno obezbedio pojačanje Inzagiju, Imobile dobio partnera u napadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 22:28

Vedat Murići u Laciju za oko 20.000.000 evra

Jasno je bilo Simoneu Inzagiju na kraju prethodne sezone da bez adekvatnih pojačanja u Ligu šampiona, a pogotovu u napad na Skudeto, neće moći. Štaviše, "kratka klupa" je u velikoj meri i uticala na to da Lacio posle pauze ostane bez daha i olako preda titulu kojoj je pre pandemije korona virusa imao osnova da se nada. Stoga je italijanski stručnjak od Klaudija Lotita zatražio pojačanja, kao uslov za ostanak na klupi, a gazda rimskog kluba konačno uslišio njegove želje. Posle višenedeljnih pregovora, sportski direktor Bjankoćelesta, Igli Tare, konačno je "slomio" Fenerbahče - Vedat Murići stiže na Olimpiko.

Kako javlja italijanski novinar Đanluka di Marcio, dve strane su se našle na oko 20.000.000 evra, ali će turskom klubu pripasti i određeni bonusi u zavisnosti od partija koje reprezentativac tzv. republike Kosovo bude pružao na Olimpiku. Podsetimo, Fenerbahče je u početku zahtevao 2.000.000 manje, ali je odjednom naprasno podigao cenu i uspeo da istera svoje. Visoki napadač bi u ponedeljak trebalo da obavi lekarske preglede nakon čega će potpisati petogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Ovim transferom, Ćiro Imobile je konačno dobio partnera u napadu, potrebnog za formaciju 3-5-2 koju forsira Inzagi. Murići iza sebe ima dve odlične sezone. Pre dve godine je u Rizeu postigao 17 golova i upisao osam asistencija, zbog čega je Fenerbahče i platio 3.500.000 evra za njega, da bi u prethodnoj sezoni u dresu turskog velikana na 36 utakmica u svim takmičenjima tresao mreže u 17 navrata, uz sedam uspešnih dodavanja koji su prethodili golu.

Biće ovo treće pojačanje za Lacio. Prethodno su u klub stigli Pepe Reina i Gonzalo Eskalante - obojica stigli bez obeštećenja - a očekuje se da Igli Tare uskoro završi još jedno pojačanje, Mohameda Faresa iz SPAL-a.



tagovi

LacioVedat Murići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara