Lotito se predao: Istrošio sam municiju čuvajući SMS-a u Laciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 11:09

Izgleda da gazda Rimljana popušta

Deluje da Klaudio Lotito popušta. Predsednik Lacija, koji će sutra proslaviti 15 godina u fotelji prvog čoveka rimskog kluba, polako silazi sa oblaka i spušta se na zemlju. Bar kad su u pitanju zahtevi za prodajom jednog od najdragocenijih fudbalera tima sa Olimpika, Sergeja Milinkovića Savića.

Dugo je Lotito odolevao, čuvao SMS-a od napada bogatijih i moćnih klubova, početkom prošle sezonu dao mu je i novi, finansijski poboljšani, ugovor, međutim, polako postaje svestan činjenice da ovog leta mora da dozvoli srpskog vezisti da promeni sredinu.
Shvatam da ljude ne možete naterati da igraju u okruženju u kome se osećaju nelagodno. Milinković Savić je pokazao ozbiljnost i odgovornost i ne pripada tom sloju. Lepo mu je u Laciju. Prošle godine sam uspeo da se oduprem napadima drugih klubova, ali ovog leta imam manje oružja u rukama, manje solucija kojima mogu da baratam, jer su igraču predložena druga rešenja. Možemo da kažemo da sam lane istrošio municiju“, slikovit je Lotito.

Izabrane vesti

Sve ovo, prevedeno na jezik transfera, znači da je gazda Lacija spreman da spusti zahteve sa početnih 150.000.000 evra, koliko je tražio pre 12 meseci, na razumnu sumu. Pretpostavlja se, upola manju. Ostaje samo da se vidi da li će Sergej izabrati Pari Sen Žermen, pošto se pisalo da je sa Parižanima dogovorio i platu od 5.000.000 evra na godišnjem nivou ili ga mami igranje u Premijer ligi i gigantu kakav je Mančester junnajted. Naravno, oba kluba ne bi imala problema da Italijanima plate obeštećenje u reonu od 75.000.000 evra.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara